Ja, wortelbacon is een ding. Zo maak je de rare snack die viraal ging op TikTok

Ja, wortelbacon is een ding. Zo maak je de rare snack die viraal ging op TikTok

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

Tussen de dans video's en hilarische grappen , TikTok is een verrassend goede bron voor innovatieve recepten, of het nu pannenkoek ontbijtgranen of nu, wortelbacon.

Wortelbacon is gewoon wortel die naar spek smaakt. Het is een gezond, veganistisch alternatief dat viraal ging na actrice en TikTok-influencer Tabitha Bruin postte haar recept voor het veranderen van wortelen in knapperig, rokerig en zoute nepbacon.Het is een geweldige keuze om te snacken, en niet te vergeten, vrij eenvoudig te maken. Dat is waarschijnlijk de reden waarom, volgens gegevens van Pinterest, het ook het meest trendy groenterecept van dit moment is.

@iamtabithabrown

Wortel spek❤️ ##tabithabruin ##veganbacon

heren joggingbroek die eruitziet als een geklede broek
♬ origineel geluid – iamtabithabrown

In Browns video , dat inmiddels ruim 17,2 miljoen views heeft op TikTok, gebruikt ze een dunschiller om eerst hele wortelen in dunne reepjes te scheren. Zie je hoe het er heel dun uitziet? Uh huh, zegt ze, terwijl ze haar platte wortellinten laat zien.

Je zou ook een kunnen gebruiken mandoline of een plantaardige spiralisator om je wortels in dunne linten te scheren, maar zoals Brown zegt met betrekking tot hoeveel je wilt verdienen, dat is jouw zaak.

Vervolgens mixt ze vloeibare rook , ahornsiroop, knoflookpoeder, gerookte paprika, uienpoeder en zwarte peper.

Mix dit allemaal door elkaar. Dit is jouw brouwsel voor de wortelen die het in het spek verandert. Doe het ‘spek’ erin en zorg dat het goed gekruid wordt, zegt ze. Je kunt het daar ongeveer twee minuten laten staan.

Zodra je wortelen in het mengsel zijn gecoat, zegt Brown dat ze in een luchtfriteuse of oven moeten worden geplaatst, hoewel ze een luchtfriteuse gebruikt. Hoe dan ook, verwarm uw apparaat voor op 380 ° F en bak gedurende vijf minuten.

Laten we de crunch controleren ... Luister echt goed, yup! zegt Brown, terwijl ze haar wortelbacon proeft als het klaar is.

In een tweede video , deelt ze ook haar tip voor het gebruik van wortelbacon in plaats van de echte deal in een BLT-wrap.

dustin van zoey 101 nu
@iamtabithabrown

Wortelspek ingepakt! ##tabithabruin

♬ origineel geluid – iamtabithabrown

Getgrassroots Style Editor Laura Galvan besloot het recept uit te proberen en rapporteerde positieve resultaten.

Nadat ik Tabitha Brown's 'wortelbacon'-recept op TikTok tegenkwam, moest ik het proberen, zei ze, ik ben geen vegetariër, maar het zag er gewoon zo goed uit, en het stelde niet teleur. Het smaakt niet precies zoals bacon, maar de vloeibare rook helpt voor die hartige kick. Het is zeker een leuk recept om te proberen tijdens quarantaine.

Dus als je het recept van Brown zelf wilt proberen, kun je hieronder alles inslaan wat je nodig hebt om thuis je eigen wortelbacon te maken

Winkel: Wright's Hickory Vloeibare Rook - 3,5 Oz , $ 9,09

Krediet: Amazon

Winkel: OXO Good Grips draaibare dunschiller , $ 9,99

Krediet: Amazon

Winkel: Coombs Family Farms biologische ahornsiroop, graad A amberkleur, rijke smaak 16 Fl Oz , $ 10,20

Krediet: Amazon

Winkel: Keto-vriendelijk zoet als siroop - esdoorn , $ 7,99

Krediet: Amazon

hoe maak je een haarborstel pluis schoon?

Winkel: McCormick Knoflook, Ui, Zwarte Peper & Zeezout Allround Kruiden , $ 3,74

Krediet: Amazon

Winkel: Dash Compacte Airfryer , $ 35,99 (oorspronkelijk $ 59,99)

Krediet: Kohl's

Als je dit verhaal leuk vond, wil je misschien lezen hoe we probeerden pannenkoekengranen te maken, de snack voor thuis die TikTok overneemt .