Met de hulp van zijn moeder destigmatiseert Peet Montzingo dwerggroei met hilarische TikToks Met de hulp van zijn moeder destigmatiseert Peet Montzingo dwerggroei met hilarische TikToks

Met de hulp van zijn moeder destigmatiseert Peet Montzingo dwerggroei met hilarische TikToks Met de hulp van zijn moeder destigmatiseert Peet Montzingo dwerggroei met hilarische TikToks

Toen Seattle geboren en kunstenaar Peet Montzingo werd geboren, had hij 75 procent kans om te worden zoals zijn ouders en broers en zussen, die allemaal kleine mensen zijn. Maar dat bleek niet het geval te zijn - in feite vond Montzingo, die nu ruim 2 meter hoog staat, zichzelf al op 8-jarige leeftijd als een vreemde eend in de bijt.

Stel je voor dat je je op 8-jarige leeftijd het hoofd van je huishouden voelt, zei hij tegen Getgrassroots. In bepaalde opzichten was het echt geweldig omdat mijn oudere broer atletisch is en ik erg kunstzinnig ben, dus - de combinatie van ons twee - zou ik hem altijd op de zenuwen werken, en hij zou proberen me in elkaar te slaan, maar hij kon niet.

Toch vroeg Montzingo zich vaak af of hij wel in zijn gezin zou passen. Er waren tijden dat hij wenste dat hij ook een klein mens was. Bij andere gelegenheden maakte hij zich zorgen over wat zijn vrienden zouden denken als hij ze bij hem thuis zou uitnodigen.Er zijn een heleboel verschillende dingen waar je niet echt aan denkt om in een kleine familie te zijn, zei hij. Maar dan, aan de andere kant, vind ik het raar in de situaties van andere mensen als ze in een gemiddelde woning zijn. Ik denk dat het zo vreemd zou zijn als mijn vader en moeder groter waren dan ik, dat ik niet eens zou weten wat ik moest doen.

In de loop van de tijd leerde Montzingo zich minder zorgen te maken over de verschillen in zijn familie en zich meer te concentreren op het opleiden van de mensen om hem heen, zei hij. De afgelopen weken bijvoorbeeld, de artiest, die als lid van de band naar Los Angeles verhuisde 5 Westen, heeft destigmatiserend dwerggroei door speelse TikToks van hemzelf en zijn moeder Vicki te delen. De clips komen op een geschikt moment - oktober is Dwarfism Awareness Month.

Weet je, je groeit op en je denkt aan je moeder als, weet je, jouw moeder en als je ouder wordt, is het een totaal veranderde dynamiek, zei Montzingo, eraan toevoegend dat hij pas zijn moeder begon op te nemen in zijn TikToks terwijl hij bij haar thuis in quarantaine ging. Het is nu leuk. We maken herinneringen als volwassenen.

Onder de vele TikToks die viraal zijn gegaan, is een waarin Montzingo klanken speelt op zijn trombone terwijl zijn moeder boodschappen doet.

Het is de taak van een zoon om zijn moeder te ergeren, schreef hij in het bijschrift van TikTok.

@peetmontzingo

het is de taak van een zoon om zijn moeder te ergeren @queenmamadrama ##mama ##zijn ##klein

♬ origineel geluid – Peet Montzingo

De TikTok heeft sindsdien meer dan 28 miljoen views en meer dan 37.000 reacties ontvangen.

Een andere TikTok toont Montzingo zijn moeder wakker maken met de trombone en vervolgens het spelen van geluidseffecten terwijl ze de post doorzoekt.

@peetmontzingo

ik ben er vrij zeker van dat ze me haat hahaha @queenmamadrama ##mama ##zijn ##klein

♬ origineel geluid – Peet Montzingo

Hoewel de meeste TikToks luchtig van aard zijn, is het doel, zoals Montzingo zei, om gesprekken over - en met - kleine mensen te normaliseren. De artiest ook een video gemaakt ter erkenning van Dwerggroei Awareness Month.

Veel van het publiek op TikTok zijn Gen Z's, en met de Gen Z's zijn velen van hen niet oud genoeg of hebben het leven niet echt genoeg meegemaakt om nog een klein persoon te hebben ontmoet of echt veel over kleine mensen te weten, hij zei. Dus het is geweldig om ze op een bepaalde manier te onderwijzen … het is leuk om er een beetje grapjes over te maken, maar een beetje te zijn van: 'Nee, maar echt, dit is hoe je met ze moet praten. '

Van haar kant heeft de moeder van Montzingo, die meer dan 350.000 volgers op TikTok heeft, zich verdiept in haar nieuwe beroemdheid.

Ze is super opgewonden, zei hij. Ze is gewoon. Het is gewoon veel. Ze probeert met alles te jongleren.

*Dit verhaal is bijgewerkt met vermelding van de video van Montzingo, waarin de Dwarfism Awareness Month wordt erkend.

Als je dit verhaal leuk vond, wil je misschien meer lezen over de TikToker die laat zien hoe het is om te leven met een uiterst zeldzame vorm van dwerggroei.