Wat betekent /p? De geheime code voor sociale media is niet helemaal duidelijk

Wat betekent /p? De geheime code voor sociale media is niet helemaal duidelijk

Je hebt misschien de term /P op sociale media gezien, maar de betekenis van deze nieuwe slangafkorting is niet zo duidelijk. Dit is wat u moet weten.

Gen Z heeft een nieuw soort steno toon aanspreken. Dit worden toonlabels of toonindicatoren genoemd. We hebben allemaal wel eens grappen gemaakt, e-mails en berichten vallen plat omdat er zoveel verloren gaat in tekst. Dit is een manier waarop Gen Z het probleem probeert te omzeilen in de hoop de online ervaring inclusiever te maken.

Wat betekent /P op Twitter?

De term /P is een toonindicator die staat voor platonisch. Het is gewoon een manier om duidelijk te maken dat je niet flirterig of seksueel bent tijdens het sms'en. Het wordt aan het einde van een bericht toegevoegd na de traditionele interpunctie.

dove haarproducten voor zwart haar

Als je je zorgen maakt dat je op een bepaalde manier overkomt, kan een toonindicator helpen om dingen op te helderen voor iedereen die leest.

De Twitter-gebruiker @ ENDERROSIS kwam met een handige lijst van een paar die /Li bevatten wat letterlijk betekent en /Gen wat staat voor echte vraag.

Toonindicatoren kunnen ook: nuttig voor mensen die neurodivergent zijn en niet altijd zeker weten wat andere mensen bedoelen.

Sommige neurodivergente mensen zeggen dat ze moeite hebben met het ontcijferen van de subtiele signalen die met name worden geassocieerd met sarcasme of flirten, en zijn enthousiast over toonindicatoren, volgens aan de New York Times.

Als je meer geïnteresseerd bent in toonindicatoren, is er een: gehele site toegewijd om ze samen te stellen met een hoofdlijst en meer informatie.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je genoten hebt van dit verhaal, lees hoe afvallen en diëten kan leiden tot eetstoornissen en andere schadelijke gewoonten .