Wat veroorzaakt luieruitslag - en hoe u ze kunt voorkomen?

Wat veroorzaakt luieruitslag - en hoe u ze kunt voorkomen?

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

Dr. Mona Amin is een Getgrassroots-bijdrager op het gebied van ouderschap. Volg haar op Instagram voor meer.

Zelfs als een oplettende ouder vaak luiers verschoont, plassen en poepen kleine baby's zo veel dat de combinatie van vocht en gebrek aan lucht op hun gevoelige huid nog steeds luieruitslag kan veroorzaken.Luieruitslag - wat een veel voorkomende vorm van is rode, ontstoken huid die op de billen van uw baby verschijnt — kan vele oorzaken hebben, van contactirritatie tot gist en bacteriën. Maar laten we eens kijken naar de belangrijkste oorzaken van luieruitslag - en manieren om verschillende soorten te bestrijden.

Irritatie

U weet dat luieruitslag te wijten is aan irritatie als het gebied rood en ontstoken is en de uitslag gelijk is aan de rest van de huid. Om dit type te behandelen, gebruikt u een washandje met water om het gebied schoon te maken en vermijdt u doekjes met geurstoffen of alcohol, omdat deze de geschaafde, gevoelige huid kunnen irriteren. Voor ieder luieruitslag, vergeet niet om het gebied altijd droog te deppen. Geen vegen of vegen!

Lucht de huid van je baby zo lang als je kunt om vocht af te drogen - of gebruik een föhn op een koele stand. Als je de tijd (en het geduld) hebt, overweeg dan om je kleintje een tijdje luiervrij te laten gaan. Plaats ze, afhankelijk van hun leeftijd, in een gebied dat gemakkelijk schoon te vegen is als ze plassen of poepen en laat ze verkennen of spelen. Een mooie optie is bijvoorbeeld een waterafstotende pad of mat buiten.

Breng een laag zalf met zinkoxide aan op de uitslag voordat u de luier van het kind weer aandoet. Er zijn talloze opties op de markt, maar mijn favorieten zijn onder meer: Aquaphor Baby Fast Relief Luieruitslagpasta , Drievoudig plakken of bestemming .

Gist en bacteriën

Gist en bacteriën leven in normale, gezonde hoeveelheden op onze huid. Maar wanneer de irritatie groter wordt, kunnen deze overwoekeren in het luiergebied, wat, je raadt het al, uitslag veroorzaakt.

Urine bevat ammoniak, wat hard kan zijn voor de gevoelige huid. Uitwerpselen zijn zuur en bevatten verschillende enzymen en bacteriën die, wanneer ze in contact komen met een gevoelige huid, huiduitslag kunnen veroorzaken op gevoelige babyzwervers. Dit, in combinatie met het verhoogde vochtgehalte van een natte luier, kan resulteren in huiduitslag op basis van gist of bacteriën.

Een gistuitslag kan er op de huid verheven uitzien en kan ook satellietlaesies bevatten, dit zijn gebieden met verhoogde plekken met textuur. Bacteriële uitslag kan eruitzien als zweren of puistjes en kan soms een kleine hoeveelheid afscheiding hebben. Voor elk van deze is het belangrijk om de arts van uw kind zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.

Wanneer de dokter bellen?

Vaak kan uitslag sneeuwballen en kan medische hulp nodig zijn. Neem contact op met de arts van uw kind als u tekenen ziet dat een irritatie-uitslag kan veranderen in iets ernstigers (d.w.z. de uitslag begint van de huid te lijken of het lijkt alsof het textuur heeft).

Als de uitslag blaren of open zweren heeft, heeft uw kind mogelijk een antibiotische zalf nodig. Als de uitslag erg pijnlijk is voor het kind en niet weggaat met normale maatregelen - of als er koorts is met de luieruitslag - kan het een goed idee zijn om uw kinderarts te bellen.

Niet alle luieruitslag is gelijk. Het is belangrijk om te onthouden dat als luieruitslag erger wordt, u met de arts van uw kind moet overleggen om er zeker van te zijn dat er geen voorgeschreven zalven nodig zijn. Luieruitslag kan snel optreden, soms binnen een paar uur. U kunt een luier om 7 uur 's ochtends verschonen en drie uur later kunt u roodheid beginnen op te merken. Afhankelijk van de ernst kan het twee tot tien dagen duren om te verdwijnen. Neem contact op met uw medische zorgverlener als u zich zorgen maakt.

Een oude mythe ontkracht

Je hebt misschien de mythe gehoord dat maizena kan helpen bij het genezen van luieruitslag. Hoewel deze ouderwetse remedie niet schadelijk is, is het misschien niet: volledig de aandoening genezen. Hoewel men denkt dat maïszetmeel kan helpen vocht af te voeren, biedt het geen enkele vorm van beschermende barrière, zoals zinkoxidecrèmes.

Hetzelfde geldt voor producten die bekend staan ​​als stuifpoeders of babypoeders. Deze kunnen helpen om vocht af te voeren, maar ze vormen geen barrière tussen de uitslag en vocht. Maar als u besluit babypoeders te gebruiken, zorg er dan voor dat u geen talkpoeder gebruikt, aangezien deze bij inademing schadelijk kunnen zijn voor de longen van een baby.

het komt neer op

Luieruitslag komt vaak voor en kan ongemakkelijk zijn. Om het probleem te beteugelen, kunnen frequente luierwisselingen en het gebruik van preventieve barrièrecrèmes zoals Aquaphor Baby Healing-zalf helpen. Maar voel je alsjeblieft niet schuldig als je dit allemaal doet en er toch uitslag komt!

Voor degenen met herhaalde luieruitslag, denk erover na om het merk luiers dat u gebruikt te veranderen - en praat met de arts van uw kind over andere tips om herhaling te verminderen.

Als je dit verhaal leuk vond, kijk dan eens de hilarische reactie van deze baby als hij voor het eerst vast voedsel probeert.