Wat zijn Victoriaanse trappen? TikToker deelt waarom ze 'verborgen moordenaars' zijn

Wat zijn Victoriaanse trappen? TikToker deelt waarom ze 'verborgen moordenaars' zijn

Een huiseigenaar op TikTok fascineerde haar volgers met de dodelijke trap die haar slaapkamer met haar keuken verbindt.

Kim Tierney ( @bloomfieldfarm ) en haar man kochten Bloomfield Farm in 2018. Het huis werd gebouwd in 1774 en de afgelopen 50 jaar of zo verlaten. Het echtpaar besloot Bloomfield op zich te nemen als een groot doe-het-zelf-restauratieproject en probeerde zoveel mogelijk van de originele stukken van het huis te behouden.

Sindsdien heeft het stel hun 237.000 TikTok-volgers geüpdatet met rondleidingen door het huis.In één video dat veel aandacht trok, legde Tierney uit dat er naast de hoofdtrap nog een andere manier was om 's ochtends naar beneden te komen - door de gevaarlijke Victoriaanse trap te nemen.

@bloomfieldfarm

Gebouwd in 1890 voor gebruik door de kok en bediende die erboven woonde #Gevaar #Victoriaans #edwardian #binnen #interieur ontwerp #oud huis #oldhousetiktok

♬ Nieuw huis – Austin Farwell

Victoriaanse trappen kunnen worden aangeduid als 'verborgen moordenaars', legde Tierney uit in de TikTok-tekst. Te smal gemaakt, te steil gemaakt, met onregelmatige treden.

Tierney voegde eraan toe dat deze trappen bedoeld waren voor de bedienden en ander personeel om door het hele huis uit het zicht te reizen. En om de kamers groter te houden en ruimte te besparen, zouden gezinnen de trap tegen code bouwen.

Historisch bouwconsulent Nathan Gros vertelde: Absolute geschiedenis dat de achtertrap was gebouwd van het goedkoopste naaldhout dat je maar kunt kopen - je zou geluk hebben als er leuningen waren.

Veiligheid stond niet echt hoog op de agenda, zei Gros. Totale doodsvallen.

Op basis van studies merkte Absolute History ook op dat iemand zes keer meer kans heeft om te vallen als hij de trap van de bedienden afloopt dan een gewone, goed gemeten trap. Niet alleen was de trap steiler, maar de afzonderlijke treden waren ongelijk.

Toen Tierney zichzelf filmde terwijl ze de trap afliep, wees ze hoe ze opzij moest draaien om naar beneden te kunnen lopen.

Voeg het gewicht van dienbladen of de complicatie van lange rokken toe, zou gemakkelijk fataal kunnen zijn, schreef ze.

Zelfs zonder dienbladen of lange rok moest Tierney zich aan de muren vasthouden om zichzelf veilig de trap af te leiden.

Commentatoren waren vooral verbluft door de trap. Zoals een gebruiker het uitdrukte: als mijn server me eten brengt, wil ik dat ze blijven leven.

Ik werk in een oud herenhuis met deze trappen! zei een andere persoon. Ze zijn gruwelijk.

Soms vraag ik me af hoe iemand het Victoria-tijdperk heeft overleefd, iemand wees uit. Wat met gevaarlijke trappen en giftig behang.

@bloomfieldfarm

Maak kennis met Mollie! Waarom Victoriaanse trappen dodelijk zijn #Gevaar #vallen #Victoriaans #interieur ontwerp #binnen #trap #oud huis #oldhousetiktok

♬ Wolken – Luke Faulkner