Wat zijn de eerste tekenen van zwangerschap? De symptomen waar u als eerste op moet letten wanneer u in verwachting bent

Wat zijn de eerste tekenen van zwangerschap? De symptomen waar u als eerste op moet letten wanneer u in verwachting bent

Zwangerschap is een enorme een levensveranderende ervaring . Een ander mens in deze gekke wereld brengen is geen kleine taak .

Het kennen van de vroege tekenen van zwangerschap kan u helpen bereid je voor op wat komen gaat en belangrijke beslissingen nemen over uw lichaam. Er zijn tal van indicaties die u kunt verwachten, zelfs voordat u een zwangerschapstest doet.

Wanneer beginnen zwangerschapssymptomen?de rotsen onder pantserlinie

Merkbare tekenen van zwangerschap beginnen meestal 10 tot 14 dagen na de conceptie, wanneer het bevruchte ei een met vloeistof gevulde groep cellen vormt, een blastocyst genaamd. De blastocyst zal uiteindelijk de organen en lichaamsdelen van de baby worden. Rond dag 10 tot 14 implanteert de blastocyst zichzelf in het baarmoederslijmvlies of het endometrium. Dit kan krampen en implantatiebloedingen veroorzaken, algemeen bekend als spotting. Echter, niet iedereen ervaringen spotten, volgens de Mayo Clinic.

Ieders lichaam is anders. Volgens de Amerikaanse Zwangerschapsvereniging (APA), ervaren sommige vrouwen symptomen al binnen een week na de conceptie en pas een paar weken daarna.

Tekenen van vroege zwangerschap waar u op moet letten:

    Gemiste periode.Als u zich niet in de pre- of postmenopauzale fase bevindt en een week of langer een menstruatie mist, kan dit betekenen dat u zwanger bent. Maar het is belangrijk om te onthouden dat er tal van onderliggende oorzaken kunnen zijn van gemiste menstruaties, zoals een onregelmatige menstruatiecyclus. Onregelmatige menstruatie kan worden veroorzaakt door polycysteus ovariumsyndroom, te veel lichaamsbeweging, stress en meer.Lichte vlekken.Hoewel niet iedereen het ziet, is implantatiebloeding wanneer het bevruchte eitje zich hecht aan de baarmoederwand 10 tot 14 dagen na de conceptie spotting kan veroorzaken.Vermoeidheid.De progesteronspiegels stijgen tijdens de vroege zwangerschap, waardoor u zich slaperig en moe kunt voelen. Vermoeidheid kan beginnen de eerste week na de conceptie, volgens de APA.Gevoelige of gezwollen borsten.Hormonale veranderingen als gevolg van zwangerschap kunnen uw borsten gevoelig en pijnlijk maken. Deze veranderingen kunnen al optreden als: een tot twee weken na de conceptie.Misselijkheid en/of braken.Zogenaamde ochtendmisselijkheid kan op elk moment van de dag voorkomen. Het begint meestal na een maand zwangerschap. Dit verschijnt meestal zes tot acht weken na de conceptie.Verhoogd plassen.Omdat de hoeveelheid bloed die je aanmaakt tijdens de zwangerschap toeneemt, moeten je nieren extra vocht verwerken waardoor je vaker naar de wc moet. Dit gebeurt ook tussen zes tot acht weken.humeurigheid.Hormonale veranderingen kunnen atypische stemmingswisselingen veroorzaken.Opgeblazen gevoel.Deze zelfde hormonale veranderingen kunnen ervoor zorgen dat u een opgeblazen gevoel krijgt, vergelijkbaar met hoe u zich kunt voelen tijdens uw menstruatie.Voedsel aversies.U kunt gevoelig zijn voor bepaalde smaken en zelfs een verhoogd reukvermogen ervaren.

Andere symptomen die kunnen optreden bij, maar niet beperkt zijn tot, vroege zwangerschap:

    Krampen.Milde baarmoederkrampen kunnen ook een teken zijn van zwangerschap.Constipatie.Hormonale veranderingen kunnen ervoor zorgen dat uw spijsverteringsstelsel vertraagt, wat kan leiden tot constipatie.Verstopte neus.De verhoging van de hormoonspiegels en de bloedproductie kan ertoe leiden dat de slijmvliezen van uw neus opzwellen, uitdrogen of gaan bloeden. Dit kan een loopneus of verstopte neus veroorzaken.Hoofdpijn.Sommige mensen kunnen vaker hoofdpijn krijgen.Metaalsmaak in de mond.Hormoonveranderingen kunnen een zure of metaalachtige smaak in de mond veroorzaken, zelfs als u niet eet.

Betekent het hebben van deze symptomen dat ik zwanger ben?

Niet alle zwangerschapssymptomen zijn exclusief voor zwangerschap, en niet iedereen ervaart elk symptoom. Als u echter een menstruatie missen en enkele van deze symptomen ervaart, moet u kiezen voor een vroege zwangerschapstest thuis.

beste droogshampoos voor vettig haar

Wanneer moet ik een zwangerschapstest doen?

Doe een zwangerschapstest thuis als u een menstruatie mist en enkele van de bovenstaande symptomen ervaart. zwangerschapstesten werk van het meten van humaan choriongonadotrofine (HCG), een hormoon dat de placenta vormt na de conceptie. Het lichaam moet voldoende HCG ontwikkelen om de zwangerschapstest effectief te laten werken. Het is het beste om te wachten tot een dag na je eerste gemiste menstruatie om de zwangerschap te nemen voor de meest nauwkeurige resultaten.

Als uw test positief is, maak dan een afspraak met uw arts om de zwangerschap te bevestigen. Als de uitslag negatief is, blijft je menstruatie onregelmatig en heb je andere symptomen, herhaal de test binnen een paar dagen of een week.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik zwanger ben?

Als u vermoedt dat u zwanger bent, moet u dit eerst bevestigen met een zwangerschapstest thuis en als u positief bent, bezoek dan uw arts. Zijn voorbereid om reeds bestaande medische aandoeningen, medicijnen, levensstijlgedrag, zoals drinken en roken, en andere zorgen met uw arts te bespreken.

Om u te helpen bij uw zwangerschapsplan, bekijk onze functies op de beste pre- en postnatale oefeningen , hoe te bevredigen? verlangen naar zwangerschap met gezonde voeding en producten die je kunnen helpen baby bewegen .

hoe maak je kleine ritssluitingszakjes?

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit nuttig vond, neem dan zeker eens een kijkje deze musthave kraamcadeaus s!