Deze Braziliaanse woestijnlagunes verschijnen en verdwijnen elk jaar

Deze Braziliaanse woestijnlagunes verschijnen en verdwijnen elk jaar

Elk jaar, tijdens het regenseizoen van Brazilië, kunnen bezoekers van Lençóis Maranhenses National Park proeven van de woestijn lagunes . In 2018, reisbeïnvloeder Thiago Lopez, die geen onbekende is in de kristalheldere watermassa's gevormd in de zandduinen, een video gedeeld van zichzelf dat hij op Instagram een ​​duin af rent en in een turquoise lagune duikt.

De Braziliaanse woestijnlagunes: deze prachtige combinatie (witte zandduinen en zoet water van de regen) vind je alleen hier, in Brazilië! Lopez schreef in het bijschrift van de video . Ik heb deze video gemaakt tijdens de zonsondergang in de lagune van Andorinhas.

Bekijk dit bericht op Instagram

‍♂️Run het bos, ren! ‍♂️❤️ De Braziliaanse woestijnlagunes: deze prachtige combinatie (witte zandduinen en zoet water van de regen) vind je alleen hier, in Brazilië! Ik heb deze video gemaakt tijdens de zonsondergang in de lagune van Andorinhas, Lençóis Maranhenses, Brazilië. ❤️Sommige mensen hebben gevraagd of het mogelijk is om Lençóis met kinderen te bezoeken. Ik denk het wel, ik zou alleen niet adviseren met baby's of zeer jonge kinderen vanwege het gebrek aan structuur in de plaats. De video is in Lagoa das Andorinhas, een drukbezochte plaats in Santo Amaro, vooral tijdens zonsondergang. Er staat veel wind in de regio, zoals je aan de audio kunt horen! ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #partiubrasil #voegol #beachesnresorts #essemundoenosso #brazil_repost #pelonossobrasil #wonderful_america #southamerica #discoversouthamerica #mtur #nordestemeulindo #eucurtoonordeste #lhwtraveler #lhwtraveler #places_martharsesEen bericht gedeeld door Thiago (@thiago.lopez) op 26 augustus 2018 om 12:03 uur PDT

De video is sindsdien meer dan 1,9 miljoen keer bekeken.

Zandduinen zijn de belangrijkste attractie van het Lençóis Maranhenses National Park. Volgens de Smithsonian Magazine , lopen twee rivieren door het park en stuwen zand vanuit het binnenland van Zuid-Amerika naar de Atlantische Oceaan. Duizenden tonnen sediment worden vervolgens afgezet langs de noordkust van Brazilië.

Tijdens het droge seizoen kan het zand landinwaarts worden geblazen en tot 30 mijl worden vervoerd. Het resultaat is een reeks gigantische zandduinen. Tijdens het regenseizoen zijn de duinen echter gevuld met regenwater van hevige stormen. Op hun hoogtepunt, meestal in juli, kunnen sommige lagunes meer dan 300 voet lang en 10 voet diep zijn.

Op bijna 600 vierkante mijl beveelt het park ervaren gidsen aan voor diegenen die hun gevoel voor avontuur willen aanboren, zoals Lopez. Als u van plan bent deze kortstondige lagunes te bezoeken die elk droog seizoen verdwijnen, reis en vrije tijd beveelt aan gaan tussen juli en september.

Als je dit verhaal leuk vond, wil je misschien ook lezen over deze Instagram-beroemde lagune die zwart is geverfd.