Starbucks-eierbeten: hoe je de beroemde eierbeten van de keten thuis kunt maken

Starbucks-eierbeten: hoe je de beroemde eierbeten van de keten thuis kunt maken

Starbucks spek en gruyère sous vide eierhapjes zijn een favoriet bij het ontbijt met veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Maar als je je aan een strak regime van sociale afstand houdt, heb je geluk. De fluweelzachte eiermini's boordevol kaas en spek kunnen thuis worden nagemaakt.

Getgrassroots-videoproducent AmiLin McClure heeft de perfecte dupe voor een dozijn van de kleine maar machtige ontbijthapjes. En maak je geen zorgen, je hebt geen luxe nodig onder vacuum apparatuur om de unieke textuur van dit Starbucks-juweeltje na te bootsen.    Ingrediënten:
  • 10 eieren
  • 1 kopje gruyère kaas, versnipperd
  • 1/2 kopje kwark
  • 1/2 tl zout
  • 4 plakjes spek, gekookt
  • Zwarte peper, versgemalen
  • 1/4 kop lente-uitjes, gehakt
  • Kookspray met antiaanbaklaag

AmiLin verwarmt de oven voor op 300 graden Fahrenheit om dingen op gang te brengen. Ze vult een ovenschaal met ongeveer 2,5 cm water en zet deze op het onderste rek van de oven.

Starbucks maakt hun eierbeten met behulp van een sous-vide-kooktechniek, legt AmiLin uit in de clip. Dit is het proces van het vacuüm verzegelen van voedsel in een zak en het tot een zeer nauwkeurige temperatuur koken in een waterbad. Omdat ik daar niet de juiste apparatuur voor heb, bootst dit alternatief die vochtige omgeving na en helpt het je eierbeten gelijkmatig te koken.

Vervolgens mengt ze de eieren, geraspte kaas, kwark, lente-uitjes, zout en peper. Versmelt het mengsel vervolgens in een blender om het extra licht en schuimig te maken.

AmiLin smeert haar muffinvorm in met antiaanbaklaag en vult elke vorm met het mengsel. Ze hakt stukjes kalkoenbacon fijn en voegt ze toe aan elke eierhap.

Ten slotte bakt ze het gerecht 30 minuten. Nadat hij is afgekoeld, is deze decadente Starbucks-dupe perfect om te verslinden.

Als je dit verhaal leuk vond, bekijk dan Getgrassroots's video van onze redacteuren die TikTok's beroemde proberen zelfgemaakte Dr. Pepper-hack .