Silhouette Challenge TikTok: gebruikers waarschuwen voor filterverwijdering

Silhouette Challenge TikTok: gebruikers waarschuwen voor filterverwijdering

De Silhouet Uitdaging heeft TikTok de afgelopen weken opgeblazen.

Het sexy virale videoformaat roept gebruikers op om een ​​video te maken die alleen hun silhouet laat zien tegen de achtergrond van kleurrijke verlichting, vaak rood. Zowel makers als beroemdheden heb er een stokje voor gestoken.

@ ceryswinn2

ik heb het geprobeerd lol sorry mama♬ Leg je hoofd op mijn schouder - Giulia Di Nicolantonio

De trend, bedoeld om makers in staat te stellen hun lichaam te omarmen, is veranderd in iets veel sinisters. Van nature.

Er is een reeks YouTube-tutorials verschenen waarin mensen worden geïnstrueerd hoe ze bewerkingssoftware moeten gebruiken om het filter te verwijderen om het silhouet-effect op de video's te verminderen.

Krediet: YouTube

De bedoeling van de video's lijkt te zijn om de lichamen te onthullen van deelnemers die vaak minder kleding dragen dan normaal om hun silhouetten te accentueren - soms met lingerie aan of helemaal niets. Deze tutorials hebben duizenden views en de cijfers stijgen met het uur.

Volgens BuzzFeed News, die tutorials zijn ook verspreid naar Twitter en Reddit. De r/SilhouetteUnfiltered, die is gewijd aan het delen van die bewerkte video's, heeft al verboden . Minstens twee Twitter-accounts die op verzoek beeldmateriaal bewerken en de betrokkenen schamen geschorst .

Dus hoe verwijder je het Silhouette Challenge-filter?

niet doen.

Vrouwen zijn naar TikTok gegaan om mede-creators te waarschuwen dat alles wat ze in hun video's dragen, uiteindelijk gezien kan worden, of ze het nu leuk vinden of niet.

wie is de vriendin van scott disick?
@lostvsnryshots

PSA AAN ALLE KONINGINNEN #silhouettechallenge #silhouet #PSA #queensupportqueens #tiktoktrends #fotografie #fotoshoot #fototrucs

♬ Leg je hoofd op mijn schouder - Giulia Di Nicolantonio

Zorg ervoor dat je weet wat je draagt, TikTok-gebruiker @lostvsnryshots, die een fotograaf is, zei in een video . Iedereen kan die afbeeldingen gemakkelijk nemen en terugzetten naar het origineel.

Veel commentatoren riepen haar op voor het verspreiden van het bewustzijn dat dit in de eerste plaats kan worden gedaan, maar anderen bedankten haar voor het op een doordachte manier verspreiden van bekende informatie.

We leven in een boze wereld, een gebruiker zei: .

Zo doen we het, vrouwen en meisjes letten op elkaar, een ander schreef.

taco bell kaneel twist noedels

In een vervolgbericht , weigerde @lostvsnryshots tips te delen over het terugdraaien van de video's en zette gebruikers op scherp omdat ze zeiden dat ze het plezier had verpest.

Er zijn mensen die die extra stappen zullen nemen om je leven tot een hel te maken, zei ze in de video .

Een Facebook-bericht van Danyelle Thomas dat een van de Twitter-accounts vastlegde die teruggedraaide beelden deelde, is ook viraal gegaan.

Mannen verwijderen momenteel het vin rouge-roodfilter uit de silhouetuitdaging. Dit gebeurt gemakkelijk over…

Gepost door Danyelle Thomas Aan zaterdag 30 januari 2021

Wanneer ze eraan wordt herinnerd dat dit grof, griezelig en niet-toestemming is, schreef in haar post . Dezelfde mannen die buitengewoon veel moeite doen om griezelig te zijn, kwispelende vrouwen over wat ze niet op internet zouden moeten zetten.

Absoluut walgelijk misselijkmakend, één gebruiker reageerde .

Goor, een ander zei: .

In de afgelopen dagen zijn deze waarschuwingen van de grond gekomen. Het is moeilijk om Silhouette Challenge-video's op te zoeken zonder een zelfstudie voor het verwijderen van filters of waarschuwingsberichten te vinden.

Zoals altijd - blijf waakzaam op internet, vrienden.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit verhaal interessant vond, bekijk dan TikTok's veiligere Buss It Challenge.