Professor bekritiseerd voor berispen hardhorende student

Professor bekritiseerd voor berispen hardhorende student

Noot van de redactie: dit artikel bevat vermeldingen van geweld of vooringenomenheid jegens mensen met een handicap. Wees voorzichtig tijdens het lezen en let op de nuttige bronnen aan het einde van dit verhaal.

een Californië professor kreeg administratief verlof nadat hij op camera was betrapt terwijl hij schreeuwde tegen een slechthorende leerling tijdens een online les.

Op feb. 19, TikTok-gebruiker @salwaabakar een opname geplaatst waarin de professor, geïdentificeerd als Oxnard College-leraar Michael Abram, wordt gezien terwijl hij de... hardhorend student voor naar verluidt niet opletten in zijn klas.Miss Salazar, ik heb met u gesproken, juffrouw Salazar, Abram, die biologie doceert en zichtbaar gefrustreerd is, vertelt haar.

Wanneer de student zegt dat ze haar professor maar een klein beetje kan horen, Abram deinst niet terug en blijft haar in plaats daarvan aansporen om niet op hem te reageren.

@salwaabakar

[moet kijken] Ventura college Professor Behandelt dove student slecht pt 1 (Pt 2 gepost) ##zoom ##docent ##doof ## fyp ##dovestudent

♬ origineel geluid – Salwa Abakar

Kun je me een beetje horen? hij vraagt. Waarom antwoordde je toen niet alle keren dat ik je sprak? Weet je, dank je.

De student probeert dan tussenbeide te komen en vertelt Abram dat ze slechthorend is. Toch gaat Abram door.

Waarom praat je niet een keer? hij vertelt het haar. Waarom mail je me niet? We zullen een live Zoom opzetten en op een bepaald moment zullen we echte communicatie hebben. Oke? Misschien kunt u uw adviseur bij ons laten komen. Hoor je me? Oké, geweldig. Doe dat.

Een andere studente probeert haar klasgenoot te verdedigen en legt uit dat de student die in het middelpunt van de belangstelling staat slechthorend is en dat een vertaler tijd nodig heeft om alles aan haar door te geven. Abram lijkt de uitleg echter niet te geloven.

Ze let niet op, zegt hij. Ze probeert het niet.

De clip heeft sindsdien meer dan 5 miljoen views en een stortvloed aan kritiek op Abram gekregen.

Het frustreert me dat professoren denken dat ze studenten zo kunnen behandelen, één persoon schreef. Het is echt vernederend en studenten zullen zich deze momenten altijd herinneren.

Dit is onprofessioneel, nog een toegevoegd. Ik heb zulke leraren behandeld en het enige wat je hoeft te doen is voor jezelf opkomen en je ouders erbij betrekken.

lippenstift voor vrouwen met een donkere huid

Als een collega-leraar die worstelt met zoomlessen, is [dit] onvergeeflijk, een derde commentaar. Je kastijdt je leerlingen nooit in het bijzijn van de rest van de klas.

In een vervolg TikTok, Men ziet Abram tegen dezelfde student zeggen dat hij haar raadgever moet vragen contact met hem op te nemen.

Juffrouw Salazar, laat uw raadgever met me praten omdat u te veel afleiding hebt om zelfs maar te begrijpen wat er aan de hand is, zegt hij.

@salwaabakar

Ventura college Professor behandelt dove student slecht pt 2 [wacht tot het einde!!] pt3 gepost ##zoom ##docent ##doof ## fyp ##dovestudent ##discriminatie

♬ origineel geluid – Salwa Abakar

De student, die op dit moment schijnbaar geschokt is, vertelt de leraar dat ze kan begrijpen wat er wordt gezegd omdat haar vertaler naast haar staat.

donkere lippenstift op bruine huid

Oké, laat ze het jou maar leren, de hele klas, zegt Abram. Dat is logisch voor mij. Ik weet het niet. Ik begrijp het niet, maar ik zie je lachen en glimlachen en giechelen met iemand anders ...

Als de studente tegen de professor zegt dat ze gewoon in een goede bui is, lijkt Abram haar niet te geloven.

Je moet niet in een slecht humeur zijn, zegt hij. Je moet op de les letten.

Een derde TikTok toont een voortzetting van het heen en weer tussen Abram en de student, waarbij Abram de student herhaaldelijk vertelt dat hij haar niet aanvalt en dat hij gewoon aanzienlijk teleurgesteld in haar is.

@salwaabakar

Ventura college Professor behandelt dove student slecht pt 3 [wacht tot het einde!!] pt 4 gepost ##zoom ##docent ##doof ## fyp ##dovestudent

♬ origineel geluid – Salwa Abakar

Volgens ABC nieuws, het Ventura Community College kondigde op dezelfde dag van de opname van @salwaabakar (19 februari) aan dat Abram, een vast lid van de faculteit, met administratief verlof was geplaatst in afwachting van een onderzoek.

We zijn hier om onze studenten te ondersteunen bij hun academische reizen en hun succes, zei kanselier Greg Gillespie. We tolereren geen discriminerend, grof of pestgedrag.

De outlet merkt verder op dat de student in feite is ingeschreven aan het Moorpark College en in de klas van Oxnard heeft gezeten. Het college is nu op zoek naar Abrams tijdelijke vervanger.

Als u of iemand die u kent ondersteuning nodig heeft na misbruik of verwaarlozing door een verzorger of intieme partner, bel dan de Nationale meldpunt huiselijk geweld op 1-800-799-7233 of gebruik hotline's online chatfunctie . U kunt ook verbinding maken met een Crisis tekstregel gratis counselor door het woord HOME te sms'en naar 741741. Vind een lokale therapeut die goed thuis is in de identiteit van mensen met een handicap via de Inclusieve therapeuten directory .

Als je dit verhaal inzichtelijk vond, lees dan over deze professor die in de war was toen hij zich realiseerde wat er was gebeurd tijdens zijn twee uur durende college.