The Power Up praat met de oprichters van Latinx in Gaming

The Power Up praat met de oprichters van Latinx in Gaming

Onze gastheer Narz geeft je een overzicht van alles wat er gebeurt in de wereld van gaming, en stelt je elke aflevering voor aan rijzende sterren in de industrie en speciale gasten in deze samenwerking met Complex Networks.

In deze aflevering van The Power Up sprak Jennifer Narz Vargas met Judith Barbosa en Cristina Amaya. Barbosa en Amaya zijn pioniers op het gebied van esports die hun positie hebben gebruikt om van de industrie een meer inclusieve plek te maken.

Barbosa , die een Gaming Specialist is bij rode stier en een van de mede-oprichters van Latinx in gaming , heeft een levenslange passie voor videogames. Het begon toen haar moeder een Nintendo Entertainment System terugbracht van een rommelmarkt.homo op e nieuws

Ze brak haar tanden met vroege titels zoals Super Mario Bros. en andere platformgames, maar League of Legends was toen Barbosa zag hoe ver de game-industrie kon gaan.

Binnenkomen hier om kans te maken op een DoorDash-cadeaubon van $ 250.

NYC League of Legends is wat mijn ogen echt opende voor het feit dat we tegelijkertijd gamers en sociaal konden zijn, vertelde Barbosa aan Getgrassroots.

Amaya , die Head of Events is voor Team Vloeistof evenals mede-oprichter en president van Latinx in Gaming, had een soortgelijk oorsprongsverhaal. Voor haar begon het met de Nintendo 64 en vanaf daar sneeuwde het snel.

Mijn vader kocht in '96 een Nintendo 64 voor me en toen begon ik te gamen, zei Amaya. Toen gaven ze me een Game Boy. En ze moesten me alle nieuwe Nintendo's, GameCube, enz.

De game-industrie was in die tijd aanzienlijk homogener. Vandaag de dag kan Amaya Gracie Arenas Strittmatter bij Electronic Arts en Gabriela Ponce bij Turn 10 Studios als collega's noemen, maar ze had moeite om zich figuren uit de Latinx-industrie te herinneren van toen ze een kind was.

Barbosa klampte zich vast aan Eddy dik , de Braziliaan capoeirista die sinds 1997 een steunpilaar van de Tekken-serie is.

Eddy Gordo in Tekken was mijn held en de reden waarom ik op de universiteit capoeira ben gaan studeren, zei Barbosa. Dus zelfs als Braziliaan moest ik me aan die specifieke momenten vasthouden omdat ze er maar heel weinig waren.

Hoewel de dingen zeker zijn veranderd, is het streven naar diversiteit in videogames zowel achter de schermen als in de inhoud een zware strijd geweest. De meeste marktleiders en hoofdrolspelers zijn blanke mannen. Zelfs in Japan zijn enkele van de meest herkenbare personages uit Japanse gamestudio's wit of coderen ze als wit, zoals Mario en Solid Snake.

Barbosa en Amaya willen daar verandering in brengen.

Ik heb het gevoel dat dit veel van het gesprek is dat rondkwam toen hij Latinx in Gaming oprichtte, legde Barbosa uit. We zagen niet de gemeenschap waar we aan wilden deelnemen, iets dat alleen voor ons was, alleen over ons en inclusief. Open en welkom en feest. Dus zijn we er zelf mee begonnen.

beste plek om kanekalon-vlechthaar te krijgen?

Barbosa deelde dat representatie niet alleen gaat over het zien van iemand die op jou lijkt. Het is ook iemand zien die jouw ervaringen deelt: de talen die je opgroeide met het spreken, iets dat zich afspeelt in het land waar je familie vandaan komt.

Latinx in Gaming begon als een kleine groep (inclusief Narz) op een Facebook-pagina en een Discord-server. Nu is het uitgegroeid tot een volwaardige machine die regelmatig panels en sociale evenementen organiseert. Het dient om meer Latinx-mensen te promoten om lid te worden van de game-industrie en ook als een waakhond.

Barbosa kan zien wanneer een bedrijf contact opneemt met Latinx in Gaming, zodat het naar buiten toe toegewijd kan lijken, maar in werkelijkheid is het alleen voor de optica. Latinx in Gaming kan ook herkennen wanneer een bedrijf zich oprecht inzet om van de industrie een meer rechtvaardige plek te maken.

En een manier om die gelijkheid te bereiken is heel praktisch: een betere beloning.

zie je likes op tinder

We vragen mensen om veel op het spel te zetten en we betalen ze niet concurrerend, zei Amaya, en dat moet veranderen. Ik denk dat we beter moeten doen om mensen beter te betalen.

Tot slot had Narz enkele oprechte woorden voor iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan de esports-industrie.

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat de wereld van esports met de minuut groter wordt, zei Narz. En er is ruimte voor iedereen als je impact wilt maken in de gemeenschap. Een dikke pluim voor alle stream queens die er zijn.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit stuk leuk vond, kijk dan eens De seizoensfinale van The Power Up op Call of Duty en de beste games van 2020 .