Millennial Lotería is de 21e-eeuwse versie van een klassiek Latinx-bordspel

Millennial Lotería is de 21e-eeuwse versie van een klassiek Latinx-bordspel

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

Shop Small is een serie waarin we spreken met oprichters van kleine bedrijven en bespreken hoe hun producten en diensten beantwoorden aan de behoeften van de leden van de gemeenschappen waarin de oprichters zich identificeren.

Afhankelijk van waar je vandaan komt, hebben verschillende dingen verschillende namen. In Latijns-Amerika doet het populaire bordspel Lotería denken aan bingo.Mike Alfaro groeide op met het originele Lotería-spel in Guatemala, maar woont al 12 jaar in de Verenigde Staten. Hij werd onlangs geïnspireerd om te creëren Duizendjarige Loterij , een update van de klassieker, om de problemen en zorgen van jongeren weer te geven.

Op een dag besloot ik om naar huis te gaan, vertelt Alfaro aan Getgrassroots. Ik had [Lotería] al jaren niet meer gespeeld, dus het bracht al deze nostalgie terug, maar ik realiseerde me dat veel van de afbeeldingen en concepten een beetje achterhaald waren voor de moderne tijd.

Een van de spelkaarten in het originele Lotería-spel heet La dama, wat dame betekent in het Spaans. Na het zien van de effecten van de #metoo-beweging in 2017, bedacht Alfaro een meer passende update van de kaart.

kindle-korting voor prime-leden

Als het vandaag was, zou het La feminist zijn, en ik had zoiets van 'oh dat is net een leuke kleine update'.

Winkel: Duizendjarige Loterij , $ 22,46

Krediet: Amazon

Duizendjarige Loterij lijkt erg op klassieke bingo, behalve dat de spelbladen gevuld zijn met afbeeldingen die betrekking hebben op de millenniumcultuur. Zo is er la selfie, el hipster, la studentenschuld en meer. De influencer, of kaartdealer, roept de kaarten op. Vervolgens krijgt de kaart die wordt genoemd en overeenkomt met de afbeelding op het spelblad een bitcoin, of la bitcoin.

wie is jacob sartorius nu aan het daten 2017

Als je er vier op een rij krijgt of als je het bord vol hebt, roep je ‘yaaaaaaassss’, legt Alfaro uit.

De jonge ondernemer zegt dat Millenial Lotería geweldig is voor degenen die het originele spel niet hebben gespeeld. Bovendien zorgt het voor een leuke activiteit om samen te gaan met je nachtelijke ondeugden.

Ik zag mensen niet praten over mijn generatie, Latino's, op een manier waarvan ik vond dat er over ons moest worden gepraat, legt Alfaro uit. Dus in plaats van te wachten tot iemand ermee op de proppen kwam, had ik zoiets van: laat me dit gewoon op me nemen.

Als je dit verhaal leuk vond, kijk dan eens deze veteraan van de luchtmacht die de geheime saus van haar grootvader in een booming business veranderde .