Expert op het gebied van geestelijke gezondheid deelt hoe sociale media mensen kunnen kwetsen bij herstel

Expert op het gebied van geestelijke gezondheid deelt hoe sociale media mensen kunnen kwetsen bij herstel

Op een willekeurige doordeweekse avond scrolde ik door Instagram en telde glazen - of, ik telde foto's van een bril .

Ik wilde zien in hoeveel van de berichten van mijn vriend ze wijn dronken, foto's maakten of mimosa's roosterden. De resultaten waren behoorlijk verrassend. Van de eerste 20 berichten waar ik doorheen bladerde, waren er negen foto's van mijn vrienden die alcohol dronken (een volledige drie berichten werden genomen bij een wijnmakerij).

De resultaten waren een beetje schokkend. De Instagram-feed van iedereen is natuurlijk anders, maar zelfs een snelle, willekeurige scroll deed me beseffen hoe vaak alcohol opduikt in mijn dieet op sociale media. Meestal denk ik er niets van - het is slechts een deel van de ervaring. Mensen gaan brunchen, concerten, wijnhuizen, brouwerijen of leuke diners, en ze willen dat hun vrienden ervan weten. Het voelt normaal.Voor mensen die herstellen van een alcoholverslaving, kan dezelfde ervaring heel anders aanvoelen. Dr. Kojo Sarfo , een psychotherapeut en gediplomeerd verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg, vertelde Getgrassroots dat berichten als deze - die alcoholgebruik normaliseren of zelfs verheerlijken - ervoor kunnen zorgen dat mensen in herstel stilletjes lijden.

[Drinken wordt] verheerlijkt in onze cultuur, zei Dr. Kojo. Het is een onderdeel van naar de universiteit gaan en plezier hebben. Maar we praten er nooit over hoe dat zou zijn voor de persoon die misschien een verslaving in zijn familie heeft, of die het zelf moeilijk heeft.

herdenkingsdag weekend tv-verkoop

En op sociale media is drinken alomtegenwoordig. Mijn onderzoek was misschien onwetenschappelijk, maar er zijn genoeg echte gegevens die laten zien hoe zwaar alcohol in berichten wordt weergegeven.

In een analyse , keken onderzoekers naar de Facebook- en Instagram-profielen van gebruikers van achter in hun tienerjaren en begin twintig. Niet alleen waren posts met alcohol extreem wijdverbreid - meer dan de helft van alle Facebook-gebruikers had het afgelopen jaar een foto met alcohol gepost - maar ze waren ook overweldigend positief. Volgens de studie stelde 97% van alle posts met alcohol drinken in een positief daglicht.

hoe wedstrijden op tinder te bekijken

Dr. Kojo is een expert op het gebied van sociale media en hoe we ons daarbij voelen. Naast zijn werk in de geestelijke gezondheidszorg, runt hij ook een zeer succesvolle TikTok-pagina waar hij advies geeft over depressie, ADHD, verslaving en meer.

@ dr.kojosarfo

##steek met @lilxandiego een zeer belangrijke PSA! ##benzo ##xanax ##Proficiat ##nuchter

♬ Het leven zuigt - Lil Xan

Als je op sociale media bent, heb je je hoogtepunten die je plaatst … maar niemand plaatst de tijden waarop ze het moeilijk hebben, legde Dr. Kojo uit. Dus als je het moeilijk hebt en je gaat online, dan zul je zien dat mensen plezier hebben. En het zal je het gevoel geven dat je minder bent dan. Het zal je het gevoel geven dat je niet kunt meten met andere mensen, terwijl je het in feite heel goed zou kunnen doen.

Toch gelooft Dr. Kojo dat sociale media, mits op de juiste manier gebruikt, een positieve kracht kunnen zijn. Terwijl hij met Getgrassroots sprak, gaf hij drie belangrijke tips voor hoe mensen die worstelen met alcoholverslaving hun online leven kunnen navigeren.

1. Ken je triggers

Voor Dr. Kojo is het goed om te beginnen met wat zelfreflectie. Om je grenzen te stellen, moet je eerst weten waar ze liggen.

Wees eerlijk tegen jezelf, zei hij. Je wilt niet tegen jezelf liegen en jezelf in een positie brengen waarin je misschien niet slaagt.

Dit, voegde Dr. Kojo eraan toe, is de sleutel tot effectieve communicatie, zelfs als die communicatie digitaal is.

[Vanaf daar] kun je je familieleden en je vrienden laten weten: 'Hé, dit is iets waar ik aan werk', zei Dr. Kojo. Het handhaven van die grenzen is volgens mij een vereiste om succesvol te zijn.

roestvrijstalen ovale braadpan met deksel

2. Beheer uw feed

Dus hoe ziet het handhaven van die grenzen eruit? Dr. Kojo erkende dat mensen in herstel misschien de hoeveelheid alcohol op hun feeds willen beperken - maar hij voegde er snel aan toe dat dit niet betekent dat je iemand moet afsnijden alleen omdat ze altijd hun dronken brunches posten.

In plaats daarvan raadt hij aan om de mute-functie te gebruiken op apps als Instagram, Snapchat of Twitter. Op die manier kun je potentieel problematische berichten vermijden zonder je vrienden het gevoel te geven dat zij zijn het probleem.

Als dat je vriend of je broer of zus of een collega is, kun je in zekere zin nog steeds cool met ze zijn. Maar misschien moet je afstand nemen vanwege het pad dat je volgt, zei Dr. Kojo.

Wat TikTok betreft, dat kan beperk ongewenste inhoud van je Voor jou-pagina door clips die je niet leuk vindt ingedrukt te houden. Van daaruit verschijnt het niet-geïnteresseerde pictogram. Als u erop klikt, wordt het aantal vergelijkbare video's dat in uw feed wordt weergegeven, verminderd.

waarom dragen mensen grills?
@ dr.kojosarfo

Het is mogelijk om je beste leven te leven, ik geloof in jou! #sociale angst #vertrouwen #vrienden maken

♬ ontmoet me op onze plek bij Willow Smith en Tyler Cole - The Favorites.

3. Vind je gemeenschap

Dit is waar sociale media een hulpmiddel kunnen worden in plaats van een trigger. Nadat je je feed hebt ingesteld om inhoud te blokkeren die je niet wilt, kun je proberen je online ervaring om te zetten in een ervaring die is gericht op het bouwen van een ondersteuningssysteem.

Dr. Kojo raadt aan om actief op zoek te gaan naar communities - via hashtags, groepen, influencers en meer - waar andere mensen zijn die zich kunnen identificeren met je reis. Dit, zei Dr. Kojo, is waar de ware kracht van apps zoals TikTok en Instagram zich laat zien.

Het hebben van sociale media en het hebben van deze ruimtes waar mensen op een authentieke en kwetsbare manier over hun ervaring kunnen praten … Ik denk dat dat de katalysator is om mensen te helpen die in stilte worstelen, legde hij uit.

En het vinden van deze gemeenschappen is misschien makkelijker dan je denkt. Op TikTok zijn er tientallen mega-populaire hashtags voor mensen in herstel - waaronder #Soberheid (663 miljoen videoweergaven) en #WeDoRecover (790 miljoen keer bekeken). Ondertussen heeft Reddit forums met tienduizenden leden, zoals r/Alcoholisme en r/AlcoholicsAnoniem , waar gebruikers hun verhalen delen.

mannenhaar knippen met een schaar

Het zal nuttig zijn om iemand te hebben die begrijpt wat je doormaakt, zei Dr. Kojo. Want als je iemand anders ontmoet die niet op hetzelfde pad zit, moet je diegene uitleggen wat je doet. Je moet grenzen afdwingen. Maar als je met iemand bent die het gewoon snapt, wordt het een stuk gemakkelijker. Het zorgt ervoor dat je je gezien, gehoord en gewaardeerd voelt.

Als u of iemand die u kent een stoornis heeft in het gebruik van alcohol, bel dan: De administratie voor middelenmisbruik en geestelijke gezondheidszorg op 1-800-662-4357 voor bronnen of bezoek de Online Intergroep van Anonieme Alcoholisten . U kunt ook zoeken naar lokale programma's en therapeuten via de Nationaal Instituut voor Alcoholmisbruik en Alcoholisme online navigator.

Als je dit verhaal leuk vond, bekijk dan het interview van Getgrassroots met activist Brandon Anthony, maker van de best beoordeelde Reddit-videoserie, Recovery Road .