Maak kennis met de virale TikTok-schilder die werd geboren met hersenverlamming

Maak kennis met de virale TikTok-schilder die werd geboren met hersenverlamming

Jeff Mitsuo is de 32-jarige schilder achter het account Paint with Jeff, dat zojuist 1,3 miljoen volgers had.

De kunstenaar uit Ontario werd geboren met cerebrale parese, een aandoening die zijn motoriek aantast.

In 2020 nam Mitsuo's beste vriend Jake Stevens hem schilderend op. Stevens wilde zijn vreugde vastleggen en uploadde het naar TikTok als een gemakkelijke manier om de clip te delen. Geen van beiden had verwacht dat het 16 miljoen views zou krijgen.een voedselwerker maakt sandwiches met tonijn

Mitsuo gebruikt vanwege zijn conditie geen gewone schildertechnieken, maar zijn werk is nog steeds even gedetailleerd als elke andere kunstenaar. Hij schildert meestal landschap zoals bossen, luchten, bloemen en woestijnen.

Jeff en ik ontmoetten elkaar ongeveer 15 jaar geleden op de middelbare school, legde Stevens uit aan Getgrassroots.

Hij was Mitsuo's peer-tutor en sindsdien zijn ze vrienden. Tegenwoordig is Stevens docent beeldende kunst op een middelbare school.

Ik ben onlangs begonnen met het geven van een adaptieve kunstles voor kinderen met [een handicap]. Ik merkte dat de studenten onze schilderlessen geweldig vonden en besloot het met Jeff te proberen, zei Stevens.

20 dollar witte olifant cadeau

Mitsuo ging snel schilderen, wat een broodnodige uitlaatklep was tijdens de lockdown.

Hij behandelt hoge angst en obsessief-compulsieve stoornis, zei Stevens. Over het algemeen kunnen we een activiteit slechts 45 minuten doen voordat hij van omgeving moet veranderen. Niet zo met schilderen; hij is gelukkig, gefocust en stressvrij voor meerdere uren achter elkaar.

Stevens hielp Mitsuo om zijn eigen te openen Etsy-winkel waar hij meer dan $ 100.000 aan schilderijen heeft verkocht. Chase Stokes van Netflix De buitenste oevers nam zelfs contact op met Mitsuo en kocht een paar afdrukken.

We zijn begonnen met verschillende initiatieven om iets terug te geven, zei Stevens. We hebben een deel van de opbrengst gebruikt om een ​​afstudeerbeurs voor middelbare scholen op te zetten voor studenten met [een handicap]. We hebben ook gedoneerd aan de Ontario Federation for Cerebral Palsy.

Mitsuo en Stevens dekken ook de kosten voor gezinnen in nood om hun kinderen in te schrijven voor een lokaal hockeyprogramma voor kinderen met een handicap.

Ik denk dat wat mensen het leukst vinden aan Jeff is hoe puur hij is, inclusief ik, zei Stevens. Hij probeert geen volgers of likes te verdienen en ik denk dat mensen echt aangetrokken worden door hoe 'echt' hij is. Hij is gewoon lekker aan het schilderen en iedereen die mee wil doen is meer dan welkom. Hij geniet echt van de leuke reacties die mensen hem schrijven. Ik zorg ervoor dat ik hem zoveel mogelijk lees en hij luistert altijd met een grijns van oor tot oor.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

recept voor dunne cake met muntkoekjes

Als je dit verhaal inzichtelijk vond, lees dan over de Paralympische medaillewinnaar die de eerste wandeling van een peuter met een beenprothese begeleidde.