Lofi Girl: 'Hiphop radio beats om te relaxen/studeren' YouTube-kanaal uitgelegd

Lofi Girl: 'Hiphop radio beats om te relaxen/studeren' YouTube-kanaal uitgelegd

Dit ultrahippe YouTube-muziekstation staat net zo goed bekend om zijn iconische cartoonmascotte als zijn lo-fi-beats.

grootste mcdonald's restaurant ter wereld

In 2015, het kanaal Gekoelde Koe is gemaakt door een anonieme gebruiker die alleen de naam Dimitri draagt. Het biedt livestreams van ontspannende lo-fi hiphop voor werken en studeren. De meeste muziek is afkomstig van het platenlabel van ChilledCow of artiesten die hun nummers voor het kanaal wissen. De livestreams van ChilledCow werden herkenbaar door de beelden van een geanimeerd meisje dat aan het studeren was. Het kanaal heeft momenteel 9,71 miljoen abonnees.

Het stripfiguur kwam uit de film uit 1995 Fluister van het hart en in 2017 werd ChilledCow verwijderd vanwege schendingen van het auteursrecht. Er volgde een terugslag omdat YouTube het kanaal verwijderde tijdens een livestream die al 13.000 uur aan de gang was (wat een van de langste YouTube-video's ooit zou worden).Uiteindelijk werd het kanaal hersteld, maar deze keer had het een originele animatie van een studerend meisje. De populariteit van de nieuwe cartoon leidde ertoe dat ChilledCow zichzelf Lofi Girl noemde.

Wie is Lofi Girl?

Toen Dimitri ChilledCow voor het eerst maakte, gebruikte hij beelden van het personage Shizuku Tsukishima uit Studio Ghibli's Fluister van het hart . Het omvatte foto's van haar studeren en schrijven. Maar nadat het kanaal was verwijderd, verzamelde Dimitri inzendingen voor een origineel personage om de plaats van Tsukishima in te nemen.

De Colombiaanse kunstenaar Juan Pablo Machado reageerde op de oproep tot inzendingen terwijl hij zijn masterdiploma behaalde aan de ontwerpschool Émile-Cohl in Lyon, Frankrijk. Machado diende verschillende schetsen van Lofi Girl in en werd gekozen door Dimitri. Het nieuwe Lofi Girl werd afgebeeld als een meisje met een bruine paardenstaart, een grote koptelefoon, een groene trui en een rode sjaal.

Ze stond vroeger bekend als ChilledCow

Dimitri aangekondigd op 18 maart, de zesde verjaardag van het kanaal, dat ChilledCow nu zou worden omgedoopt tot Lofi Girl. Hij legde uit dat de naam ChilledCow niet langer weerspiegelde waar het kanaal over ging.

In de loop der jaren hebben we samen een geweldige community opgebouwd rond het iconische Lofi Girl-personage, en ik ben hem meer dan dankbaar, hij zei .

The Lofi Girl heeft merch

Op 17 november, de Lofi Meisjeswinkel gelanceerd. Het omvat merch zoals knuffels, laptopaccessoires, kleding en kunstwerken.

Lofi Girl zal te zien zijn in YouTube's Escape2021

Ontsnap 2021 is het interactieve live-evenement voor het einde van het jaar van 24 uur op YouTube. Het bevat muziek en makers die terugkijken op de toptrends van 2021 en de meest memorabele inhoud. Het eerste hoofdstuk van Escape2021 begint op 16 december. Gebruikers zullen Lofi Girl een keer uit haar slaapkamer moeten krijgen.