Innovatieve gitaarbevestiging stelt mensen in staat om met één hand te spelen

Innovatieve gitaarbevestiging stelt mensen in staat om met één hand te spelen

Een team van ingenieurs herontdekt de gitaar voor mensen met ledemaatverschillen.

Makers Asiel is een gemeenschap van denkers in India die STEM gebruikt om met innovatieve oplossingen voor problemen te komen. Tijdens een digitale fabricageworkshop creëerde het team het prototype van een hulpstuk waarmee mensen die met één hand leven gitaar kunnen spelen.

hoe je je schoenen in 1 seconde knoopt

Het doel van ontwerpen voor [mensen met een handicap] is in veel gevallen om hen toegang te geven tot conventionele instrumenten, Makers Asylum verklaarde . Dit creëert een gelijk speelveld voor iedereen, maakt samenwerking en culturele inclusiviteit mogelijk en is ook toegankelijker als het gaat om beschikbaarheid van onderdelen en apparatuur.Het team creëerde een tool die zou dienen als een tokkelende hand met de veronderstelling dat de gebruiker zou zijn bestaande hand gebruiken voor het spelen van de akkoorden/noten.

Makers Asiel koos voor om een ​​pedaalaangedreven mechanisme te maken dat een mechanische arm bestuurde die op de gitaar tokkelde. Uiteindelijk was het prototype een succes. Ram, die zonder hand leeft, mocht proberen wat ze uiteindelijk de Armstrum noemden.

In een demo video , speelde hij Hey, Jude van The Beatles terwijl hij de hals van de gitaar met één hand vasthield en zijn voet gebruikte om de Armstrum te bedienen die de snaren van het instrument streelde.

Hoewel Makers Asylum erkent dat mensen met verschillen in ledematen hebben ontdekt hoe ze zonder hulpmiddelen gitaar kunnen spelen, heeft de Armstrum minder beperkingen en is bedoeld als leermiddel voor beginners.

We ontdekten dat het ontwerp dat we bedachten niet al te veel beperkingen had, omdat het speciaal was ontworpen voor een gebruiker met één hand, Makers Asylum verklaarde . Hoewel dit ontwerp niet zo verfijnd is, is het een manier om na te denken over toegang tot gitaarspelen voor [mensen met een handicap].

wat is de meest gelikete tiktok

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit verhaal inzichtelijk vond, lees dan over deze gehandicapte tiener die geld heeft ingezameld voor een exoskelet.