'Als je dit op je auto ziet, bel dan de politie': papa's TikTok-waarschuwing beweert dat het je leven kan redden

'Als je dit op je auto ziet, bel dan de politie': papa's TikTok-waarschuwing beweert dat het je leven kan redden

Een vader waarschuwt TikTokers overal: als je 1F op je . ziet staan autoruit , moet u de politie bellen.

Vader van een tweeling @dutchintheusa is viraal gegaan voor zijn TikTok die deze claimt vreemd markeringen op uw auto kunnen een gevaarlijk rode vlag - en dat het volgen van zijn advies je leven zou kunnen redden.

@dutchintheusa #groene scherm Wees gewaarschuwd, wees veilig #gemarkeerd #fyp #voor jou #viraal #momsoftiktok #ouders #hond #veiligheid @joshuacrocker2 ♬ origineel geluid – Dutchintheusa

In zijn video begint @dutchintheusa met te zeggen: Hier is iets dat je misschien niet weet, maar dat je leven kan redden.Terwijl hij voor een auto staat met de woorden 1F op de achterruit, legt hij uit: Als je dit ooit op de achterkant van je auto ziet, markeert iemand je.

In het volgende shot staat hij voor een auto met 1F geschreven in het stof van een ander raam. Het is gemarkeerd met '1F', wat staat voor 'één vrouw', en het is gemarkeerd in stof.

Hij vervolgt: Als jou dit overkomt, stap dan in je auto, doe de deur op slot en bel de politie. In het beste geval richten ze zich alleen op jou. In het ergste geval zijn ze al in de buurt.

In het laatste shot staat hij voor een auto met de populaire raamsticker met een familie van een stokfiguur. En laten we deze niet op onze auto leggen en een boodschappenlijstje geven voor kinderroofdieren, stelt hij.

Is er enige waarheid in de bewering van TikToker?

De reacties op deze TikTok-video, die in de duizenden lopen, waren een mengelmoes van meningen.

Sommige TikTok-gebruikers waren geschokt door de waarschuwingen van de vader en waardeerden zijn advies. Omg... Ik had hier nooit aan gedacht. Dat is verschrikkelijk eng, één persoon schreef . Een ander merkte op: Het lijkt erop dat ik die stickers morgen van mijn auto ga halen!!!

Anderen stonden een beetje wantrouwend tegenover de informatie. Ah ja, ik heb de angstaanjagende, valse info-kant van TikTok bereikt, schreef een gebruiker. Waardoor het op azen op de angsten van mensen. Helpt de veiligheid of de gemeenschap niet. Sus, merkte een ander op.

Dus wat zeggen de experts? Volgens de De politie van Eureka , waarvan het logo verschijnt in @dutchintheusa's TikTok , is het verhaal grotendeels onbeslist.

In een verklaring van 2020 heeft de EPD gemeld We hebben momenteel geen bewijs dat deze lokale incidenten verband houden met ontvoering of mensenhandel, of dat het een grap is.

De EPD voegde eraan toe: Blijf op de hoogte van uw omgeving en meld verdachte activiteiten aan uw lokale autoriteiten. Let op kleding- en voertuigbeschrijvingen en vraag indien mogelijk het kenteken op. Hier is enige informatie over indicatoren van mensenhandel van het Department of Homeland Security.

Volgens de website voor het controleren van feiten Snopes , is het 1F-verhaal vals, en niets meer dan een viraal gerucht op sociale media.

Ze melden: wanneer we proberen dit gerucht terug te brengen tot zijn oorsprong, zien we dat de bewering ergens op is gebaseerd iemand gezien op Facebook, geschreven door een persoon die beweert dat hun vriend had gehoord van een vreemdeling dat de code '1f1b' werd gebruikt door sekshandelaren om toekomstige doelen te markeren.

Snopes concludeert: Met andere woorden, dit gerucht heeft niet echt een geloofwaardige oorsprong.

jij bent mijn beste vriend meme

Of er nu wel of geen waarheid zit in deze virale TikTok-video, het is altijd een goed idee om het oude gezegde te volgen: Better safe than sorry.

Zoals het EPD waarschuwde, moet u contact opnemen met uw lokale autoriteiten als u ooit iets verdachts in de buurt van uw auto tegenkomt, en blijf veilig.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit verhaal leuk vond, kijk dan eens deze vrouw die een enge ontdekking doet in de kelder van haar Airbnb !