Hause of Curls wil dat je van je krullen houdt, want pelo malo, waar?

Hause of Curls wil dat je van je krullen houdt, want pelo malo, waar?

Shop Small is een serie waarin we spreken met oprichters van kleine bedrijven en bespreken hoe hun producten en diensten beantwoorden aan de behoeften van de leden van de gemeenschappen waarin de oprichters zich identificeren.

Haardiscriminatie bestaat al langer dan de meeste mensen weten, en helaas gebeurt het vandaag de dag nog steeds. Dat is de reden waarom de Dominicaan-Amerikaanse stylist Sherly Tavarez Hause of Curls heeft opgericht, een haarverzorgingsmerk met als missie de manier waarop mensen over hun natuurlijke haar denken te veranderen.

Ik ben 2 jaar geleden met Hause of Curls begonnen omdat ik eerlijk gezegd gewoon niet genoeg representatie zag en ik vond niets op het gebied van merchandise dat mijn verhaal echt in heel weinig woorden vertelde, zegt Tavarez.paul slager (acteur)

Tavarez legt uit dat ze op een dag gewoon wakker werd en besloot een T-shirt te maken met de woorden pelo malo, waar? Vertaald, betekent pelo malo slecht haar in het Spaans, een uitdrukking die Tavarez vaak hoorde toen hij opgroeide.

Opgegroeid in een Latino-huishouden moest je altijd elk weekend naar de kapsalon, legt Tavarez uit. Je zou je haar laten stijlen, want als je haar niet was gesteild, was je haar niet mooi.

Hause of Curls is geboren om het script op de negativiteit om te draaien. Toen Tavarez voor het eerst het bedrijf startte, had ze niet eens een website om haar producten die haar krullen versterken te verkopen. In plaats daarvan ging ze de moderne weg in en nam bestellingen op via DM op sociale media, e-mails en zelfs sms-berichten.

Winkel: Afro-Latina en jij? t-shirt , $ 30

Krediet: Huis van Krullen

Het kwam letterlijk in mijn hoofd en ik dacht: 'Ik ga één T-shirt maken, dat zal het zijn', zegt ze. Maar tot mijn ontsteltenis hadden we 179 pre-orders van ons allereerste T-shirt, en het was verbijsterend voor mij.

mickey wafelijzer disney world

Momenteel beschikt de productlijn van het merk over een: opvouwbare haarverspreider , Haarspelden en ook satijnen scrunchies in verschillende kleuren.

Onze belangrijkste missie is om iedereen aan te moedigen hun natuurlijke haar te omarmen, zegt Tavarez. Vrouwen gaan er doorheen, mannen gaan er doorheen, kinderen gaan er doorheen, en het is moeilijk om jezelf voor te stellen zoals je bedoeld was als je zoveel verschillende mensen en media hebt die je vertellen hoe je eruit zou moeten zien.

Bekijk hieronder enkele krulvriendelijke producten van Hause of Curls.

Winkel: Hause of Curls Coral Opvouwbare Diffuser , $ 16,50

Krediet: Huis van Krullen

Winkel: Curl & Queen Strass haarspeldbundel, $ 25

Krediet: Huis van Krullen

Winkel: Zijden Haarelastiekjes 3-delige Set Groenen , $ 4,99

Krediet: Huis van Krullen

Winkel: Pelo Malo Waar Strass Haarspeld Bundel , $ 35

Krediet: Huis van Krullen

ster op een dollarbiljet

Als je dit verhaal leuk vond, kijk dan eens deze veteraan van de luchtmacht die de geheime saus van haar grootvader in een booming business veranderde .