Dragartiest Marti Cummings wil de eerste niet-binaire persoon in de gemeenteraad van New York worden

Dragartiest Marti Cummings wil de eerste niet-binaire persoon in de gemeenteraad van New York worden

In 2019 waren er 698 LGBTQ+ gekozen functionarissen kantoor in de VS, een stijging van bijna 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel de verbetering het vieren waard is, blijft de LGBTQ+-gemeenschap over het algemeen nog steeds ernstig ondervertegenwoordigd in overheidsfuncties. Ze maken 0,13 procent van de gekozen functionarissen in het hele land uit, maar ze maken het goed 4,5 procent van de Amerikaanse bevolking .

Het is nog steeds niet genoeg representatie, en dat is precies waarom Marti Cummings loopt voor de gemeenteraad van New York.

Cummings is een niet-binaire drag-artiest die medeoprichter is van de Hell's Kitchen Democraten in 2016 na de verkiezingen. De groep werkt als adviseur van de Raad voor Nachtleven , dat tot doel heeft positieve groei, inclusie en veiligheid te garanderen voor het nachtleven en de inwoners van New York City.Voor Cummings was de overgang van drag-optredens naar politiek niet zo'n grote sprong.

https://www. instagram .com/p/B7mUbBBlvpk/

Drag is inherent politiek, vertelde Cummings aan Getgrassroots. Wat je drag-stijl ook is, je gaat tegen de norm in.

Toen hun platform groeide door hun optredens, maakte Cummings van de gelegenheid gebruik om hun publiek te gebruiken om mensen te helpen. Onlangs hebben ze essentiële informatie gedeeld over: Black Lives Matter-marsen en organisaties om aan te doneren op hun Instagram - die wordt gevolgd door meer dan 40.000 mensen - en over getweet hun arrestatie terwijl ze op 3 juni protesteerden tot meer dan 19.000 volgers.

Al meer dan tien jaar heb ik de geweldige kans om een ​​drag-artiest te zijn in New York City, zegt Cummings in hun campagnevideo, volledig gekleed in drag. Het was een grote eer om mijn platform als artiest te gebruiken om niet alleen mensen aan het lachen te maken en te entertainen, maar ook om te pleiten voor kwesties die er toe doen.

Door zich kandidaat te stellen, wil Cummings meer mogelijkheden voor vertegenwoordiging openen, vooral als het gaat om wie wetten en beleid maakt. Het is geen gemakkelijke weg om te plaveien, maar Cummings wil dit voor de verbetering van hun gemeenschap en New York City als geheel.

Het is echt eng om naar een openbaar ambt te gaan, zeiden ze tegen In the Know. We hebben al deze mensen nodig die zich geroepen voelen om dienstbaar te zijn om het te doen. Ik wil dat queers in het hele land zich kandidaat stellen voor het ambt, want dat begint de dialoog.

Bekijk dit bericht op Instagram

In de loop van de COVID-19-crisis die onze geliefde stad heeft getroffen, ben ik blijven werken met mijn campagne en collega-gemeenschapsleiders hier in District 7 om informatie over de volksgezondheid te verstrekken, de broodnodige maskers en boodschappen aan onze buren uit te delen, en ervoor te zorgen dat we als gemeenschap veilig en gezond blijven. Deze crisis heeft onze stad hard getroffen, maar wij New Yorkers zijn zo hard als ze komen, en samen hebben we de veerkracht getoond die onze stad zo spectaculair maakt. Voor velen van ons zal de weg die voor ons ligt een uitdaging zijn. Veilig weer aan het werk, onze bedrijven met succes heropenen en ervoor zorgen dat onze ziekenhuizen en zorgprofessionals over de nodige tools beschikken om de curve verder af te vlakken, zullen de komende dagen allemaal van cruciaal belang zijn. Sinds de sluiting hebben mijn campagne en ik gepleit voor huurverlichting en een huurbevriezing om niet alleen huurders van woningen te helpen, maar ook om de lokale en kleine bedrijven te ondersteunen die onze gemeenschap zo levendig maken. De effecten van COVID-19 hebben de werkende gezinnen en gekleurde gemeenschappen van onze stad het hardst getroffen, en het is van vitaal belang dat onze lokale vertegenwoordigers verantwoordelijk worden gehouden voor de plannen en het beleid dat ze naar voren brengen om de effecten van deze crisis te verzachten. Wat wij als stad vervolgens doen, zal onze gemeenschappen de komende decennia beïnvloeden, en we hebben verantwoordelijk en medelevend leiderschap nodig om op deze uitdagingen te reageren. Terwijl we door dit nieuwe normaal navigeren, heeft onze stad het soort alledaags leiderschap in het stadhuis nodig om een ​​nieuwe toekomst voor New York te smeden. Ik zal blijven vechten voor het welzijn van de dagelijks werkende New Yorkers te midden van deze aanhoudende volksgezondheidscrisis. Sluit je aan bij mijn team en leer meer over mijn visie voor New York City na COVID-19 op http://www.martiformanhattan.com. De mensen die deel uitmaken van onze ongelooflijke stad zijn sterk en samen zullen we hier sterker dan ooit uitkomen. – Marti

Een bericht gedeeld door martigcummings (@martigcummings) op 4 mei 2020 om 7:25 uur PDT

Met recente verhalen zoals de regering-Trump de bescherming van transgenders omkeren te midden van een pandemie die volgens een studie van UCLA , transgender mannen lopen meer risico om te overlijden, het wordt heel duidelijk waarom het zo belangrijk is dat meer LGBTQ+-leden gekozen worden.

LHBTQ-vertegenwoordiging in politieke zaken omdat onze stem aan tafel gehoord moet worden, vertelde Cummings aan Getgrassroots. Wij zijn een bevolking die elk ras, elke religie en elke economische achtergrond vormt. De reden waarom er zoveel brieven zijn, is omdat we zo'n diverse groep zijn en we moeten ervoor zorgen dat die stemmen worden gehoord.

Gelukkige trots! Lees deze 10 organisaties en non-profitorganisaties die verandering teweeg brengen voor de LGBTQ+ gemeenschap en help hen door te doneren.