Ziet 'Scream' er goed uit, of krijgen we gewoon energie van de nostalgie?

Ziet 'Scream' er goed uit, of krijgen we gewoon energie van de nostalgie?

Evan Ross Katz is Getgrassrootss bijdrage aan de popcultuur. Volg hem op Twitter en Instagram voor meer.

Sidney Prescott met een smartphone? Er voelde meteen iets niet goed bij het bekijken van de trailer voor Schreeuw , de eerste follow-up van de Schreeuw franchise in meer dan een decennium (maar noem het niet Schreeuw 5 - daar komen we op). Een smartphone in de hand van Prescott was echter niet het eerste teken. Ik ben aangemeld voor de duur, directeur Wes Craven zei in een interview in 2010 waarin wordt gepromoot: Schreeuw 4 , die destijds zwaar werd gepromoot als de mogelijke primeur in een nieuwe Schreeuw trilogie. Schreeuw 5 — klop op hout, als we er echt aan toe komen, want 4 moet goed zijn om een ​​te maken 5 - 5 wordt een vervolg op 4 , scenarioschrijver Kevin Williamson zei datzelfde jaar.

Toen kwam het wachten. Ik doe het niet, Williamson zei twee jaar later toen hem werd gevraagd naar een update van de film. Ik heb een hele nieuwe trilogie gepitcht, he verklaarde nog twee jaar later. [Maar ik denk Schreeuw 4 nooit van de grond gekomen op een manier waarop ze hadden gehoopt, en dus ... Een jaar later, in ongenade gevallen voormalig producer Harvey Weinstein kiboshed geen plannen voor toekomstige afleveringen, daarbij verwijzend naar de MTV-televisieserie als canonieke voortzetting van de franchise. Toen, in 2019, na jaren van stilte en met de Weinstein Company ter ziele sinds 2018, werden de rechten op de film teruggekocht. Plannen werden vervolgens in gang gezet voor een nieuwe film, waarbij Williamson het deed samen met regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett (Wes Craven, de regisseur van de eerste vier films, stierf in 2015) voor deze sequel slash reboot slash remake.ontbijt bij tiffany's slaapmasker

In mei 2020, David Arquette ondertekend op om zijn rol uit de vorige vier films te herhalen. In juli, zij kondigden aan Courteney Cox zou ook terugkeren. En in september 2020, het OG-laatste meisje van de serie, Neve Campbell, officieel ondertekend terug op. De film werd opgenomen van september tot november, gevolgd door een jaar postproductie. Een jaar dat gevuld was met veel fans die speculeerden over wat ze konden verwachten van een franchise waarvan de eerste film het hele horrorgenre in zijn kielzog herdefinieerde. Dat wordt de uitdaging met de trailer, Gillett zei dit afgelopen augustus. Er zit veel in deze film dat heel gemakkelijk verpest kan worden.

Toen, met veel inleiding via sociale media, op 12 oktober, de Schreeuw trailer werd eindelijk vrijgegeven. Ah, over die titel: het is geen toeval dat het heet Schreeuw , De regisseurs onthuld in een nieuw interview waarin ze een veelvoud van redenen noemden waarom ze niet numeriek specificeerden. Ik denk niet dat iemand de nummer vijf na iets wilde zien, Kevin Williams zei in een nieuw gesprek. Je zou het ze moeten vragen - Paramount of wie dan ook, maar ik denk dat ik de 5 eraf moet halen en het moet noemen Schreeuw [werkt] omdat het gloednieuw is. Met andere woorden, Schreeuw zal nu de originele film uit 1996 en de film uit 2022 aanduiden.

Is de trailer erin geslaagd om spoilervrij te zijn? Hangt ervan af aan wie je het vraagt. Schreeuwtrailer die sterfgevallen bederft ... ze hebben geluk dat ik een slechte herinnering heb, twitterde een fan. Anderen intuïtief opzettelijke misleiding, vooral met daar naar verluidt zijnde meerdere scripts en delen van de film. Wat we echter wel kregen, was een introductie tot de beloofde oogst van nieuwe personages, evenals een glimp van het altijd overlevende trio van de franchise plus Marley Shelton, die verscheen in Schreeuw 4 .

Een hele minuut van de trailer van 2 minuten en 25 seconden is gewijd aan wat bedoeld is om te worden gezien als de eigentijdse kijk van de franchise op de bekende openingsscène. Deze keer ontvangt actrice Jenny Ortega, die het optreden van Drew Barrymore als Casey Becker uit 1996 weerspiegelt, het eerste van vele telefoontjes. Ze weigert aanvankelijk de oproep, maar ontvangt een sms van haar vriend Amber, die haar aanmoedigt om te antwoorden. Alleen is het geen Amber. Boem Boem boem. Wil je een spelletje spelen, Tara? vraagt ​​Ghostface aan de telefoon. We zien haar uitvallen naar de deur, openen, worden neergeslagen door Ghostface en dan proberen haar deuren op slot te doen met een app op haar telefoon. Ze is niet succesvol. Ghostface komt binnen. Hij zweeft over haar heen en dan horen we haar gillen. Is ze dood? Ik ga voor nee.

winterlaarzen voor dames in de uitverkoop

Dewey belt Sidney en informeert haar over drie aanvallen tot nu toe. (Hij zou haar niet na de eerste bellen?) Iets aan deze voelt gewoon anders, vertelt hij haar, voordat we naar een bekende opname gaan van Ghostface die op een nietsvermoedend slachtoffer kruipt. En dat is het! Hoezeer deze trailer ook lijkt over te brengen dat de dingen anders zijn, het laat ons weinig zien hoe.

Wie dit ook is, zal voor je blijven komen, zegt Sidney willens en wetens tegen de nieuwe kinderen.

Er zijn bepaalde regels om te overleven, vertelt Dewey hen in een andere scène, in navolging van de regels gepresenteerd door Jamie Kennedy's personage in Schreeuw (1996).

We krijgen dan ons eerste stukje informatie over hoe en of deze film zal worden verbonden met zijn voorgangers. De aanvallen waren allemaal gericht op mensen die familie waren van de oorspronkelijke moordenaars. Dan, veel rennen, schreeuwen, mes hanteren, geweer richten, geweer schieten, enz. We sluiten af ​​met Sidney die een huis binnengaat, het geweer in de aanslag. Hallo Sidney, het is een eer, horen we Ghostface zeggen in de voice-over. En dan zijn we eruit.

beste blowout-producten voor krullend haar

Ziet de trailer er goed uit? Sociale media leken grotendeels schudde , op een goede manier, geanimeerd door het vermogen om ergens opwinding voor op te roepen. Iets? Gizmodo genaamd het is heerlijk angstaanjagend, maar ik ben benieuwd wat er aan deze trailer eigenlijk angstaanjagend was, aangezien het meestal gewoon Ghostface was die Ghostface was, wat op dit moment meer de facto dan angstaanjagend is. Ik bedoel, ik was niet overweldigd, maar het maakte me opgewonden en maakte me niet al te bezorgd, een horrorkenner stuurde me een sms ter verdediging van de trailer toen ik probeerde hem te poepen. Voor velen is een franchise zoals Schreeuw is minder zal het goed zijn? en meer, als het slecht is, maak er dan nog een! En dat zullen ze waarschijnlijk ook.

Natuurlijk, het oude gezegde verdient herformulering: beoordeel een film niet op basis van de trailer. Maar om de bekende woorden van een ander relikwie van de popcultuur uit de jaren 90 wordt in remake-dom gestoken , Ik kon het niet helpen, maar ik vroeg me af: is onze obsessie met reboots, remakes en revivals de werken die we ooit vierden, aan het verwateren? Kortom, is meer altijd beter? Ik bedoel, we hebben allemaal gezien Seks en de stad 2 .

Het is vooral opmerkelijk voor een franchise zoals Schreeuw , die, ondanks de relatief geliefde sequels, identiteitsworstelingen behielden om het genre-busting levend te houden als zowel horror als commentaar op horror als een genre. Dat gezegd hebbende, om van de . te houden Schreeuw franchise is zowel om het genadeloos te bekritiseren als om te erkennen dat trailers meer bedoeld zijn voor het maken van fantheorie dan voor plotexpositie. En aan het eind van de dag, op 14 januari, zal mijn derriere stevig worden geplant op de megaplex.

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan Evan Ross Katz's mijmeringen over de komende Seks en de stad opnieuw opstarten En gewoon zo !