Helpt roodlichttherapie u om te slapen? We hebben het een week uitgeprobeerd

Helpt roodlichttherapie u om te slapen? We hebben het een week uitgeprobeerd

Licht speelt een sleutelrol in onze interne klokken en artsen hebben jarenlang getheoretiseerd dat therapie met rood licht u kan helpen slapen. Rood licht kan de productie van melatonine - de van nature voorkomend hormoon dat u helpt te slapen.

Als je denkt dat licht niet zo invloedrijk is, bedenk dan hoe vaak je veel later wakker blijft dan je had verwacht omdat je aan het scrollen was op je telefoon. Blauw licht stopt eigenlijk je hersenen van het produceren van melatonine, dus hoewel het goed is in kleine doses gedurende de dag, kan het controleren van je telefoon of laptop voor het slapengaan een negatieve invloed hebben op je slaapcyclus.

Om te zien hoe nuttig rood licht eigenlijk is, voerde Phoebe Zaslav van Getgrassroots een experiment van een week uit om te zien of rood licht haar zou helpen om te slapen.Onze wereld is gevuld met allemaal verschillende bronnen van kunstlicht die ons uit onze natuurlijke slaapcyclus kunnen halen, zoals het blauwe licht waaraan de meesten van ons dagelijks worden blootgesteld van onze telefoons, computers en tv-schermen, legde Phoebe uit. Vijf nachten lang heb ik mijn gewone gloeilampen 30 minuten voor het slapengaan overgezet op rode gloeilampen.

pca school zoey 101 real

Gedurende 30 minuten voor het slapengaan probeerde Phoebe ook niet naar haar telefoon, een tv of iets anders dat blauw licht uitstraalt te kijken.

Veel therapielampen met rood licht kunnen een enorm apparaat zijn en tonnen geld kosten, maar ik besloot dit te doen met individuele gloeilampen die rode lichtgolflengten uitstralen, zei ze. Niet te verwarren met rood getinte gloeilampen, die ook rustgevend kunnen zijn, maar niet hetzelfde chemische effect op je lichaam hebben.

Een week lang filmde Phoebe hoe ze 's ochtends wakker werd om te zien of ze echt verschil voelde.

Mijn algemene conclusie is dat ik waarschijnlijk meer schokkende resultaten zou hebben gezien als ik dit experiment misschien voor een langere periode had gedaan, zei ze. Om heel eerlijk te zijn, hoewel ik er wel van genoot, was het moeilijk voor mij.

Om te beginnen had Phoebe elke dag een ander schema - een factor waarvan ze dacht dat die van invloed zou kunnen zijn op haar resultaten. Toch genoot ze van de druk om haar telefoon voor het slapengaan weg te leggen.

Ik merkte absoluut een verschil in hoe ontspannen ik was toen ik in slaap viel en me super losgekoppeld en ontspannen voelde, zei ze. Het dwong me om te lezen, een dagboek bij te houden en te mediteren - wat altijd op mijn checklist staat en ik doe het eigenlijk nooit.

Over het algemeen dacht Phoebe niet dat dit een permanente verandering in haar nachtelijke routine zou kunnen zijn. Maar als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw slaap te verbeteren, kan dit een goede optie zijn.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

hoe zeg je calamares in het Italiaans

Als je dit verhaal leuk vond, bekijk dan hier andere Doing Well-afleveringen.