Dare To Know pakt greenwashing in de mode-industrie aan

Dare To Know pakt greenwashing in de mode-industrie aan

Terwijl milieuactivisme over de hele wereld terrein wint, hebben bedrijven geprobeerd om geld te verdienen met positieve houding ten opzichte van duurzame merken door hun goederen als milieuvriendelijk op de markt te brengen. Maar sommige van die bedrijven zijn ook onder vuur komen te liggen vanwege: greenwashing - een term die in de jaren tachtig door milieuactivist Jay Westerveld werd bedacht om de praktijk van het onterecht reclame maken voor producten als milieuvriendelijk te omschrijven.

burger king french toast sandwich review

In de loop der jaren zijn meerdere bedrijven, zoals Chevron, DuPont en Nestle, onderwerpen van controverse voor het uitgeven van miljoenen dollars aan het misleiden van de consument van hun ondeugdelijke praktijken onder het mom van milieubewuste merken. In de mode-industrie, greenwashing zit in de lift - met meerdere fast fashion-bedrijven zoals H&M die ook kritiek krijgen omdat ze het effect van hun massaproductie op de planeet negeren.

Voer Sally Condori in. Twee jaar geleden begon de 25-jarige Peruaanse Amerikaan, die productdesign studeerde aan de Parsons School of Design, aan durf te weten — een streetwearlabel waarvan de naam is gebaseerd op de populaire Latijnse uitdrukking die tijdens de Verlichting werd gebruikt ken horen . In een poging om consumenten aan te moedigen hun eigen onderzoek te doen naar echte, duurzaam merken, beweert Dare To Know dat het volledig transparant is over hoe het werkt.



Ik wilde het transparantieprobleem echt oplossen omdat ik het gevoel heb dat er veel poortwachters zijn met transparantie in de duurzame, milieuvriendelijke markt, vertelde Condori aan Getgrassroots. Op dit moment ga je vaak naar een high-end retailer die goed bezig is met duurzaamheid, maar die informatie wordt vaak achtergehouden voor alleen hun klanten zelf, wat helaas veel low-budget shoppers uitsluit die misschien willen om duurzaam te zijn, maar kan het zich helaas niet veroorloven.

Als klein bedrijf, durf te weten haalt katoen uit Zuid-Californië en vertrouwt op kleine familiebedrijfjes in Los Angeles voor zijn kleding en zeefdruk. Condori voegde eraan toe dat het merk strikt samenwerkt met partners die hun werknemers eerlijk betalen en gericht is op het promoten van hernieuwbaar watergebruik in de mode-industrie.

Als ik aan katoen denk, is het zo'n natuurlijke vezel en stof die we al vanaf het begin van de mensentijd gebruiken, en het is zo vertrouwd voor ons en het is zo natuurlijk zacht. ze zei. En hoewel het veel water verbruikt, wordt er rekening mee gehouden en heeft de industrie nieuwe manieren geleerd om dat water te recyclen.

Voor Dare To Know hoopt het merk genoeg geld te hebben om biologisch katoen te kopen, dat minder water verbruikt. In de tussentijd biedt het momenteel ondersteuning aan een inheems rechten non-profitorganisatie die strijdt voor toegang tot schoon water voor iedereen.

Een van de belangrijkste dingen voor mij bij onze eerste lancering is het creëren van een CO2-voetafdruk, specifiek in Californië, zei Condori. Dus ik kon dan op mijn beurt teruggeven aan de inheemse gronden van Californië.

Nu de website van Dare To Know op 21 december om 9.00 uur PST opengaat voor pre-orders, streeft Condori er ook naar klanten binnen te halen door eerlijk te zijn over haar prijsuitsplitsingen, die niet gebruikelijk zijn in de mode-industrie.

Ik heb uit de eerste hand ervaren hoe het ontwikkelingsproces bij het maken van elk type kledingstuk of accessoire is betrokken, zei ze. En daarmee merkte ik, weet je, opmaakprijzen en groothandelsprijzen van vier tot negen dollar. En toen lieten die prijzen gewoon een groothandelsprijs achter en eindigden ze op een e-commercesite voor 600 procent markup-waarde, wat krankzinnig voor mij was.

Aan de andere kant, een capuchon op de website van Dare To Know wordt bijvoorbeeld $ 92 verkocht, maar een uitsplitsing onthult dat de productiekosten van de kleding $ 43,12 bedragen.

Ik wil gratis toegang tot deze informatie voor iedereen, want of je nu wel of niet een mooie hoodie van 100 procent katoenfleece kunt betalen, je kunt nu misschien actie ondernemen door te leren dat er andere manieren zijn om je toch al snelle modeartikelen te filteren, ze zei.

Als een van de weinige ondernemers van kleur in duurzame mode, begrijpt Condor dat het werk dat ze doet - van het inzetten van een milieuvriendelijk productieproces tot het informeren van klanten over prijsverhogingen (of storingen) - vooral belangrijk is omdat de mode-industrie zowel greenwashed als whitewashed.

Ik wil zeggen dat je als consument meer macht hebt dan je denkt, zei ze. Maar om dat te bevorderen, denk ik dat er kracht zit in het brengen van meer BIPOC-stemmen in het duurzame gesprek.

Als je dit verhaal leuk vond, kijk dan eens dit duurzame kledingmerk uit L.A. dat wil dat je minder koopt en langer draagt.