Studenten delen hun grootste zorgen nu de school weer 'normaal' wordt

Studenten delen hun grootste zorgen nu de school weer 'normaal' wordt

Wanneer Younis Alzubeiri dit najaar voet op de campus zet, zal het de eerste keer zijn dat hij zijn college in het echt zal zien.

Ik heb mijn campus nooit één keer bezocht, vertelde Alzubeiri aan Getgrassroots. Het wordt een enorme verandering.

Alzubeiri, 19, was een middelbare school senior in maart 2020, toen de pandemie van het coronavirus alles veranderde aan hoe de universiteit er voor hem uit zou zien. Hij middelbare school afgemaakt online vanuit zijn slaapkamer. De ervaring ging over in zijn eerste jaar - toen hij al zijn lessen via een computerscherm volgde.Die situatie klinkt misschien schokkend, maar er is natuurlijk niets ongewoons aan. Studenten in het algemeen zijn de afgelopen 18 maanden op unieke wijze getroffen, zowel situationeel als, in schokkende mate, psychologisch.

Ten eerste overtuigde COVID-19 veel studenten om de universiteit volledig te heroverwegen. Volgens het National Student Clearinghouse Research Center is de inschrijving voor eerstejaars gedaald meer dan 13 procent tussen herfst 2019 en herfst 2020. In diezelfde periode, 8,2 procent van de leerlingen stopte met school of nam verlof op.

Ondertussen blijkt uit een onderzoek van de Boston University uit 2021 dat depressie en angst gestaag toenemen onder studenten. In het brede onderzoek 83 procent van de studenten zei dat geestelijke gezondheidsproblemen hun werk in de herfst van 2020 negatief hadden beïnvloed.

Nu staan ​​studenten voor een nieuwe hindernis: terugkeren naar de campus. Na 18 maanden van inconsistentie, instabiliteit en verstoorde workflow, zullen miljoenen studenten, zoals Alzubeiri, dit najaar eindelijk persoonlijke lessen bijwonen.

Het is deze terugkeer naar normaal die voor velen gepaard gaat met een heel nieuw universum van angsten, angsten en zorgen.

Om die problemen te onderzoeken, sprak Getgrassroots met vijf studenten uit het hele land. Op de een of andere manier is hun onderwijs tijdens de pandemie allemaal verstoord geraakt en dit najaar gaan ze weer naar de klas.

Hieronder vind je enkele veelvoorkomende thema's uit onze gesprekken, die alles omvatten, van slaapschema's tot vreemdgaande klasgenoten tot gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

'Een recht-uit-het-bed-situatie'

Eén ding dat Alzubeiri zal missen in zijn eerste jaar: uitslapen. Met online lessen zei hij dat hij een minuut voor de les legitiem wakker kon worden als hij dat wilde - en soms deed hij dat.

haarproduct voor het föhnen

Jeremy Cascamisi deelde een soortgelijk perspectief. De 23-jarige, die film studeert aan het LaGuardia Community College in Queens, N.Y., zei dat hij veel tijd doorbracht met het bijwonen van lessen terwijl hij in een deken was gewikkeld. Het is een traditie waar een einde aan moet komen nu hij zelf weer naar school gaat.

Het gaat echter niet alleen om gezelligheid. Bijna elke student met wie Getgrassroots sprak, sprak een versie van dezelfde zorg uit: terug naar de klas gaan betekent afstand doen van comfort, flexibiliteit en onafhankelijkheid.

wat zijn droge goederen?

Op dit moment heb ik een vrij, vrij eenvoudig schema, zei Cascamisi. Ik doe mijn werk wanneer ik tijd heb, voor deadlines of wat dan ook.

Jeremy Cascamisi studeert film aan het LaGuardia Community College.

Voor sommige studenten had die vrijheid een merkbare impact. Becca Tang, een MBA-student aan de Columbia University in New York, zei dat ze de verschuiving in haar interacties met klasgenoten opmerkte.

Iedereen is heel casual, zei Tang. Het lijkt een recht-uit-het-bed-situatie.

Nu dergelijke vrijheden worden ingeperkt, vragen sommige studenten zich af hoe ze zich zullen aanpassen. Cascamisi, bijvoorbeeld, zei dat hij echt het gevoel had dat hij thuis efficiënter werkte - terwijl zijn eigen schema het enige was dat telde.

Ik heb de neiging om te verslappen als ik persoonlijk ben, en ik heb andere mensen om me heen, zei hij. Maar als ik alleen ben en ik geen andere studenten heb om mee te communiceren, of als de leraar maar twee keer per week met me praat [is het gemakkelijker om me te concentreren]. Ik neem nu meer initiatief dan vroeger.

‘Hiaten in mijn opleiding’

Patrick Sheehan gaat niets missen van leren op afstand. De student financiën en boekhouding, die momenteel aan de Georgia State University studeert, zei dat er tijdens de pandemie een groot gebrek aan informatie was – van beheerders, professoren en alle anderen.

Nu is de grote zorg van Sheehan hoe dat gebrek aan informatie zijn diploma zal beïnvloeden.

Vorig jaar heb ik vooral zelfstudie gedaan, zei hij. Dus ik maak me zorgen over de hiaten in mijn opleiding en het gebrek aan informatie die ik voor elke klas had.

Patrick Sheehan studeert financiën en boekhouding aan de Georgia State University.

Net als Sheehan maken veel studenten zich zorgen over een inhaalslag. Bij een aantal studenten met wie Getgrassroots sprak, heerste een algemeen gevoel van onzekerheid. Velen van hen wisten niet of leren op afstand hen had voorbereid op persoonlijke lessen.

Dat gevoel is meer dan alleen anekdotisch. In een recente enquête , vroeg Gallup studenten in het hele land naar hun houding ten opzichte van onderwijs in het COVID-tijdperk. Eenenvijftig procent zei dat ze geloofden dat de pandemie waarschijnlijk hun diploma had beïnvloed. In de tussentijd, 60 procent zei dat hun herfst 2020-semester - voor de meesten hun eerste volledige semester van leren op afstand of hybride - een lagere kwaliteit van onderwijs had dan het voorgaande jaar.

In het geval van Sheehan was leren op afstand soms inconsistent en vaak in beweging. Sommige klassen waren volledig virtueel, terwijl andere uiteindelijk overgingen op een hybride model - maar zelfs toen kwamen veel studenten bijna nooit opdagen voor de les. Ondertussen zei Sheehan dat hij merkte dat sommige klasgenoten extra voordeel haalden uit online leren door samen te werken om antwoorden uit te wisselen en samen te werken aan tests die alleen moesten worden afgelegd.

Voor hem maakte het het allemaal alleen maar moeilijker om te leren.

Ter verdediging van de professoren denk ik niet dat ze waren voorbereid op online lessen. Dus het is eigenlijk gewoon een aanpassing voor iedereen, zei hij.

twee broers moederdag video

Als studenten terugkeren naar de campus, zullen hogescholen proberen zich aan te passen. De groeipijnen zullen echter niet alleen academisch zijn. Tang, die tijdens de pandemie met haar MBA-programma begon, maakt zich zorgen om terug te gaan en te socializen met haar klasgenoten - van wie sommigen het voordeel hadden elkaar te kennen voordat de dingen op afstand gingen.

[Velen van hen] kennen hun klasgenoten al, of ze kennen elkaar heel goed, zei Tang over haar medestudenten. Het is gemakkelijker om de reeds bestaande interpersoonlijke verbinding te behouden als je elkaar al fysiek offline hebt ontmoet.

'Een beetje ongemakkelijk'

Verschillende van Getgrassrootss geïnterviewden brachten ook een meer directe zorg naar voren: veiligheid. Velen zeiden dat ze zich zorgen maakten over de voortdurende veranderingen in de COVID-protocollen van hun school – zowel wat betreft de regels zelf als de informatie over hen.

Ivy Zhou, een MBA-student aan de West Virginia University, zei dat gezondheid en veiligheid de problemen waren waar ze het meest bezorgd over was.

Zhou, oorspronkelijk uit China, bleef tijdens de pandemie op school in Morgantown, W. Va. Ze is blij dat ze ervoor heeft gekozen om in de VS te blijven, maar nu de lessen op afstand eindigen, is ze zich hyperbewust van haar omgeving.

Ik voel me gewoon een beetje ongemakkelijk in die situatie omdat er op dit moment nog steeds gevallen zijn [hier], zei Zhou.

Tang, ook uit China, merkte op hoe deze veranderingen specifiek van invloed kunnen zijn op internationale studenten zoals zij. Net als Zhou is ze het afgelopen anderhalf jaar in de VS gebleven. Maar sommige van haar internationale klasgenoten deden dat niet.

[Voor sommige landen] is het boeken van een vliegticket een uitdaging, het vaccinatiebewijs krijgen … het is op dit moment bijna onmogelijk, zei Zhou. Je moet dus een bepaald land in quarantaine plaatsen en regelmatig een COVID-test doen.

'Gewoon een plek hebben om te zijn'

Alle geïnterviewden van Getgrassroots deelden veel waar ze zich zorgen over maakten. Zoveel van de toekomst is nog steeds in beweging en het zal waarschijnlijk lang duren voordat studenten zich opnieuw hebben aangepast.

Toch zei elke student ook dat ze genoeg hadden om naar uit te kijken. Sheehan, bijvoorbeeld, zei dat hij opgewonden was om terug te keren naar het gemeenschapsgevoel dat hij vroeger op de campus voelde.

Ik ben opgewonden dat ik gewoon een plek heb om te zijn, zei hij. Gewoon mensen zien en interactie hebben - zelfs als ze niet mijn beste vrienden zijn - dat is iets dat we gewoon niet krijgen met online school. Ik mis het sociale aspect en de menselijke interactie.

Cascamisi zei dat hij ook klaar was om iedereen persoonlijk te zien - niet alleen vanwege het sociale aspect, maar ook om carrièreredenen.

Ik ben het meest enthousiast om te netwerken, collega's en leraren te ontmoeten en kansen te hebben voor live-evenementen die de school kan bieden, zei hij.

De meeste studenten die Getgrassroots interviewde, uitten een versie van dit sentiment. Voor hen leek het alsof leren op afstand de willekeurige, ongeplande interacties had weggenomen die de universiteitservaring zo speciaal maken.

Er is ook iets eenvoudiger in het spel. Veel studenten hadden hun huidige campus gekozen in de verwachting daar persoonlijk te zijn. De meesten van hen - zo niet allemaal - hadden niet een jaar plus online lessen gepland. Nu zijn ze klaar om de ervaring op te doen waarvan ze dachten dat ze die vanaf het begin zouden hebben.

verlicht telefoonhoesje selfie

Dat geldt zeker voor Alzubeiri. De 19-jarige zei dat een van de redenen dat hij voor zijn school, The City College of New York, koos, de campus was.

Younis Alzubeiri heeft sinds de middelbare school geen persoonlijke les bijgewoond.

De campus is prachtig, zei hij tegen Getgrassroots. Het is gebouwd als Hogwarts. Het is zo gaaf.

Eindelijk, na een volledig extra jaar weg van zijn campus, krijgt Alzubeiri de kans om het te zien. Alzubeiri vertelde Getgrassroots dat hij klaar was om die ervaring op te doen, ondanks de uitdagingen die ermee gepaard gaan.

Ik ben echt opgewonden om gewoon op de campus te zijn - om terug te zijn in een schoolrooster, zei hij. Maar tegelijkertijd zal het even wennen zijn.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit verhaal leuk vond, bekijk dan onze video havermelk vergelijken met een veganistische melkmachine van $ 200.