6 soorten cocktailglazen en waar ze voor dienen volgens een expert

6 soorten cocktailglazen en waar ze voor dienen volgens een expert

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is groter niet altijd beter als het gaat om de grootte van je cocktailglas. De reden hiervoor is: een grotere cocktail duurt langer, waardoor de kans groter is dat het ijs smelt en de smaak verdunt - tenzij je een slurper bent. Maar als je hier leest over soorten cocktailglazen, gaan we ervan uit dat je de dingen liever goed doet.

Dus, voor de regelvolgers die er zijn en iedereen die hun drinken serieus neemt, hangt het type cocktailglas dat je moet gebruiken af ​​van je type drankje.Voor meer informatie over waarom brillen zo belangrijk zijn, sprak Getgrassroots met Tobin Ludwig, medeoprichter en COO van Hella Cocktail Co. , een mixologiebedrijf dat eigendom is van en wordt beheerd door een minderheid en dat in 2011 in New York City werd opgericht door drie vrienden: Ludwig, Eddie Simeon en Jomaree Pinkard.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Hella Cocktail Co. (@hellacocktailco) op 9 mei 2020 om 12:49 uur PDT

De vrienden en oprichters begonnen met het maken van bitters in glazen potten in hun appartement in Brooklyn om vrienden een familie cadeau te doen. In de loop van een paar jaar evolueerde de hobby echter naar een bedrijf dat premium cocktailbitters in kleine batches verkocht. Tegenwoordig is het merk uitgebreid met de verkoop van een volledige lijn premium cocktailmixers ( allemaal beschikbaar op Amazon ).

Meestal doet het vat er wel toe, zei Ludwig, een voormalige NYC-barman, met betrekking tot het doel van het gebruik van verschillende soorten cocktailglazen. Het glas kan het aroma, de smaak en de algehele drinkervaring verbeteren.

Een echt goede barman kiest een glas om de smaak van een drankje te versterken of om de juiste temperatuurregeling mogelijk te maken. Als een drankje bijvoorbeeld wordt geschud of geroerd, wat betekent dat het gekoeld is maar niet met ijs wordt geserveerd, krijgt u een glas met een steel. Door het glas bij de steel vast te houden, voorkomt u dat uw handen de cocktail te snel opwarmen.

Dat gezegd hebbende, kan de keuze van glas in een bar soms ook gebaseerd zijn op wat er het beste uitziet of helpt om het beste een verhaal te vertellen.

onze beste happen sloppy joes

Hoewel het de bedoeling is dat regels van tijd tot tijd worden overtreden, zou ik altijd eerst een cocktail maken in het aanbevolen vat voordat ik het in iets anders probeer, zei Ludwig.

Toch serveer je geen rode wijn in een borrelglas of een martini in een champagnefluit. Dat gezegd hebbende, lees hieronder welke soorten cocktailglazen voor welke drankjes worden gebruikt en waarom u zich van tijd tot tijd aan de regels wilt houden.

1. Highball-glas (of Collins-glas)

Krediet: Getty Images

Een highball is een lang, dun glas, ook wel Collins-glas genoemd.

Highball-glazen zijn voor 'longdrinks' - alles met een koolzuurhoudende mixer zou waarschijnlijk het meest geschikt zijn voor een highball, zei Ludwig. Highballs als categorie zijn drankjes die verfrissend zijn, geserveerd met ijs, niet zo krachtig, en over het algemeen perfect voor een warme dag of wanneer u van plan bent er meer dan één te drinken.

Dit betekent dat het longdrinkglas perfect is voor gin-tonics, wodka-frisdranken of, zoals Ludwig suggereert, bourbon gemengd met Hella Cocktail Co.'s Bitters & Frisdrank .

Koop longdrinkglazen:

2. Single Rocks-glas

Krediet: Getty Images

Steenglazen zijn kleiner in vergelijking met een highball, meestal 6-8 ounces. Rocks-glazen worden over het algemeen gebruikt voor sterke cocktails of zelfs sterke drank die puur of met ijs (op de rotsen) wordt geserveerd, zei Ludwig. Er is echter ook een iets grotere versie, een dubbel gesteenteglas.

Tegenwoordig is de 'dubbele rotsen' een meer populaire versie van dit glas. Het heeft hetzelfde silhouet, maar tot tweemaal het vloeistofvolume. Als je een oubollig in een serieuze cocktailbar wordt het 90 procent van de tijd in een double rocks geserveerd. De dubbele stenen zijn ook zeer veelzijdig en geweldig voor een madeliefje en andere geschudde cocktails met sap, evenals klassieke geroerde cocktails zoals negronis, zei Ludwig.

Winkel rotsen bril:

3. Coupeglas

Krediet: Getty Images

biologische manuka huidverzachtende crème

Coupeglazen zijn de afgelopen 10 tot 15 jaar populair geworden voor het vervangen van martini-glazen, omdat ze gemakkelijker te drinken zijn zonder te morsen en iets kleiner zijn. Ze zijn echter veelzijdig omdat je er veel soorten drankjes in kunt serveren.

Ze worden veel gebruikt in cocktailbars in plaatsen zoals New York City, waar bars kleiner zijn en je elke centimeter schapruimte moet laten tellen. De laatste bar waar ik werkte, Fedora Bar in de West Village, gebruikten coupes voor bijna al hun cocktails die 'up' werden geserveerd en waren hun go-to voor mousserende wijnen, wat natuurlijk de oorspronkelijke bedoeling is voor het coupéglas.

Ik ben om dezelfde reden dol op coupes in huis. Je krijgt meer waar voor je geld. Tenzij ik me nostalgisch voel, geef ik altijd de voorkeur aan een martini geserveerd in een coupé versus een traditioneel martini-glas, zei Ludwig.

Coupe brillen kopen:

4. Martiniglas

Krediet: Getty Images

Het eerste dat in je opkomt als je cocktailglas hoort, is misschien een martini-glas, en dat komt omdat het glas vaak wordt gebruikt als universeel symbool voor cocktail (het heeft zelfs zijn eigen emoji).

hoe je gratis kunt zien wie je leuk vond op tinder

Bijna alle van de meest iconische cocktails worden in deze stijl geserveerd. Dit omvat natuurlijk martini's, maar ook Manhattans en hun variaties (zoals Rob Roy), evenals een heleboel andere new age-klassiekers zoals de cosmopolitan (ook bekend als de cosmo, waanzinnig populair gemaakt door 'Sex and the City'), de citroendruppel en de gelijknamige espresso-martini, zei Ludwig.

Martiniglazen kunnen echter behoorlijk groot zijn, vooral voor het serveren van sterke cocktails. Ludwig gaf het voorbeeld van een martini die bestaat uit 3-3,5 ounce alcohol, plus een ounce water na te zijn geroerd met ijs - dat is een cocktail van 4-4,5 ounce. Maar martini-glazen zijn vaak 8-ounce of meer groot, dus het glas kan bijna leeg lijken bij het serveren.

Een andere reden waarom veel restaurants martini's in een coupé serveren, is omdat je wegkomt met een standaard portie drank en toch een vol glas aanbiedt, zei Ludwig.

Koop martini-brillen:

5. Fluit

Krediet: Getty Images

Zoals je waarschijnlijk al weet, worden fluitglazen meestal gebruikt om champagne te serveren. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om elke cocktail met mousserende wijn te serveren. Denk aan: mimosa's, bellini's of een negroni sbagliatos (sprankelende negronis).

Met een specifieke vorm en doel is dit glas ontworpen om de snelheid waarmee de bubbels kunnen ontsnappen te vertragen door het oppervlak te beperken, zei Ludwig. Het is altijd handig om een ​​paar fluiten in de buurt te hebben voor die feestelijke momenten waarop een fles mousserende wijn wordt gepoft.

Winkel fluitglazen:

Als u uw barwagen thuis wilt vullen of gewoon wilt dat uw cocktails eruitzien en smaken als een pro die ze heeft gemaakt, is het aanschaffen van verschillende soorten cocktailglazen een stap in de goede richting. We raden ook aan om een ​​solide te krijgen cocktailshaker set en hey, er is niets mis met een beetje hulp in de vorm van pre-made mixers zoals die van Hella Cocktail Co . Zolang het drankje goed smaakt, daar gaat het toch om?

Als je dit artikel leuk vond, vind je het misschien ook leuk om te lezen over de Bartesiaanse cocktailmaker, die is als een Keurig voor alcoholische dranken .