6 supergezonde voedingsmiddelen om te eten na de bevalling, volgens experts

6 supergezonde voedingsmiddelen om te eten na de bevalling, volgens experts

Het opvoeden van een baby kost veel energie en nieuwe ouders hebben de juiste voedingsstoffen nodig om die energie te voeden, vooral als ze borstvoeding geven. Alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt postpartum is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel u als uw pasgeborene zo gezond mogelijk blijven. Hier zijn zes nuttige voedingsmiddelen om te eten na de bevalling, volgens gezondheidsexperts.

    Zalm

Zalm is een geweldige bron van een vet genaamd DHA, dat van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van een baby. Maar het biedt ook een gezondheidsvoordeel voor mama! Studies laten zien dat DHA antidepressieve effecten heeft en kan helpen bij het verlichten van symptomen van postnatale depressie .

Terwijl de visconsumptie van een ouder die borstvoeding geeft, zou moeten zijn: beperkt vanwege het kwikgehalte , wordt het kwikgehalte in zalm als laag beschouwd, dus het is veilig om ongeveer twee hoofdporties per week te eten, volgens WebMD .twee. Mager rundvlees

bliss poëtische ontharingsset voor harsen

Mager rundvlees is rijk aan ijzer, wat helpt om je energie op peil te houden als nieuwe ouder. Het is ook een smakelijke bron van eiwitten en vitamine B12, die het lichaam helpt rode bloedcellen aan te maken .

3. voedingsgist

Als je geen dierlijke producten consumeert vanwege een veganistisch dieet, voedingsgist is een andere bron van vitamine B12. Het is onwaarschijnlijk dat je alle B12 krijgt die je nodig hebt van dit kaasachtig smakende schilferige poeder, in welk geval adviseert de Centers for Disease Control & Prevention vitamine B12-supplementen om een ​​tekort te voorkomen.

Vier. Bladgroenten

Bladgroenten zijn een uitstekende bron van vitamine A , dat een sleutelrol speelt bij het ondersteunen van het gezichtsvermogen, de immuniteit en het bevorderen van de groei van gezonde orgaanweefsels - die allemaal super belangrijk zijn voor een zich ontwikkelende baby en postpartumouder.

5. Eieren

Eieren zijn een ander eiwitrijk voedsel dat je energieniveau op peil houdt na de bevalling. WebMD suggereert: het consumeren van met DHA verrijkte eieren om het niveau van het vetzuur in moedermelk te verhogen.

6. Magere zuivelproducten

Borstvoeding betekent dat je veel calcium aan je baby afgeeft, dus je moet ervoor zorgen dat je vol zit met het spul. Zuivel is een geweldige bron van calcium en komt in verschillende vormen, zoals yoghurt, kaas en melk.

Vergeet water niet

Een uitgebalanceerd dieet na de bevalling moet veel water bevatten, vooral als je: borstvoeding geven omdat u meer dorst kunt krijgen als u borstvoeding geeft. Stanford Kindergezondheid beveelt aan om een ​​kan water naast je bed of borstvoedingsstoel te plaatsen.

Hoewel dit allemaal geweldige items zijn om na de geboorte te eten, moet je proberen je niet te laten verzanden in specifieke voedingsmiddelen. Aan het einde van de dag, een post-geboorte dieet gaat echt over het krijgen van een gezonde portie verse groenten en fruit, uitgebalanceerd met eiwitten en koolhydraten.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

haarvanger zoals te zien op tv

Als je dit verhaal leuk vond, kijk dan eens deze grappige vader op TikTok die hier niet is voor klachten over 'moe' zijn - tenzij je kinderen hebt !