3 slaaptrainingsmethoden die ouder en baby helpen om wat rust te krijgen

3 slaaptrainingsmethoden die ouder en baby helpen om wat rust te krijgen

Slaaptraining leert je baby om kalmeer zichzelf 's nachts , die zowel kind als ouder helpt om de broodnodige Z's te vangen. Hoewel de meeste ouders het erover eens zijn dat ze meer slaap zouden kunnen gebruiken, zijn slaaptrainingsmethoden een belangrijk punt van discussie geweest voor zowel ouders als experts. Hier zijn drie van de nieuwste door experts goedgekeurde slaaptrainingsmethoden om te overwegen.

Geleidelijke uitstervingsmethode

Deze methode, ook wel de intervalmethode genoemd, bestaat uit het controleren van uw kind wanneer het met steeds langere tussenpozen begint te huilen, in plaats van helemaal niet. Volgens de Slaap Stichting , moeten ouders die deze methode gebruiken de eerste paar nachten onmiddellijk inchecken, maar daarna geleidelijk de tijd voor het inchecken verlengen.

Met deze methode kunnen ouders hun gezicht laten zien in de kamer van hun kind en hen geruststellen dat u in de buurt bent. Echter, volgens WebMD , mogen ouders hun baby niet ophalen of langer dan 2-3 minuten blijven tijdens het inchecken. EEN studie gepubliceerd door Kindergeneeskunde toonde aan dat deze methode significante slaapvoordelen opleverde en geen langetermijneffecten had op de hechting tussen ouder en kind of de emoties en het gedrag van het kind.De controle- en consolemethode

Deze methode, volgens de Slaap Stichting , is vergelijkbaar met de geleidelijke uitstervingsmethode, maar het houdt in dat ouders inchecken voordat de baby begint te huilen, in plaats van erna. Nadat de baby in slaap is gevallen, moeten de ouders om de paar minuten terugkomen om de baby gerust te stellen en te helpen tot rust te komen. Ouders moeten de tijd tussen de check-ins geleidelijk verlengen totdat het kind uiteindelijk in slaap valt.

Maar deze methode is niet voor iedereen. De Slaap Stichting waarschuwt dat sommige kinderen overdreven opgewonden zullen raken als ouders inchecken, waardoor ze elke keer dat ze weggaan steeds meer van streek zullen raken.

De ‘Camping Out’-methode

Terwijl de bovenstaande twee methoden vereisen dat ouders de kamer verlaten zodra ze hun baby welterusten, is de kampeermethode, volgens Raisingchildren.net.au , roept ouders op om in de kamer van hun kind te blijven totdat ze in slaap vallen. Aan het begin van het proces wil je zo dicht mogelijk bij je baby blijven terwijl ze in slaap vallen. Ga dan elke nacht verder en verder weg, totdat je uiteindelijk niet meer in de kamer bent.

Volgens de Sleep Foundation moeten ouders minimaal fysiek comfort bieden als hun baby begint te huilen. Hoewel ouders hun baby kunnen zien huilen, moeten ze zich houden aan het maken van geruststellende geluiden terwijl ze fysieke afstand bewaren.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je genoten hebt van dit verhaal, bekijk deze tips om je eigen babyvoeding te maken .