20-jarige wetenschapper inspireert met haar innovatieve medische technologie

20-jarige wetenschapper inspireert met haar innovatieve medische technologie

Kavya Kopparapu is een 20-jarige wetenschapper en oprichter van de Girls Computing League .

Als changemaker bedenkt Kopparapu nieuwe technologieën op medisch gebied met kunstmatige intelligentie en brengt computerwetenschap naar meisjes over de hele wereld.

Toen ze opgroeide, zag Kopparapu zichzelf niet in de wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM), maar na het zien van een lezing aan een plaatselijke universiteit door vrouwelijke computerwetenschappers, wist ze dat het een manier zou zijn om de wereld te beïnvloeden.Doe hier mee en maak kans op een Uber-cadeaubon van $ 500.

Op 17-jarige leeftijd vond Kopparapu uit Eye-agnose , een apparaat dat verbinding maakt met uw smartphone en een foto van uw netvlies kan maken. Het maakt gebruik van een kunstmatige intelligentie-algoritme dat het beeld verwerkt en een diagnose stelt voor diabetische retinopathie.

Het Eyeagnois-project pakt diabetische retinopathie aan, een symptoom van diabetes dat het netvlies aantast, vergelijkbaar met de achterste laag van je oog, die veel van de fotoherkenning doet in de manier waarop we de wereld waarnemen, legde Kopparapu uit.

In 2019 kreeg Kopparapu het patent toegekend voor: GlioVision , een apparaat dat snel de moleculaire en genetische kenmerken kan bepalen van tumoren veroorzaakt door glioblastoma, een agressieve hersenkanker.

Het begon pas echt nadat ik naar een middelbare school voor wetenschappen en techniek ging en aangezien er zelfs in zo'n rijke omgeving maar weinig meisjes waren die doorgingen met informaticalessen, slaagden ze erin het vereiste aantal te halen, legde Kopparapu uit.

Vanwege het gebrek aan vrouwen in haar lessen richtte Kopparapu de Girls Computing League op.

De competitie begon toen Kopparapu en haar vrienden lesgaven op lokale middelbare scholen. Nu is het programma in 15 staten in de VS en in Japan. Girls Computing League hoopt tegen het einde van het jaar met 1000 onderwijspartners samen te werken.

Een changemaker zijn betekent de wereld een betere plek achterlaten dan toen je erin kwam, zei Kopparapu. Ik denk dat een changemaker zijn betekent dat je een pad moet maken en ervoor moet zorgen dat dat pad goed wordt beschermd.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit verhaal leuk vond, lees dan over deze 5 Gen Z-activisten die de wereld veranderen.