20-jarige fotograaf maakt prachtige foto's van vreemden op Times Square

20-jarige fotograaf maakt prachtige foto's van vreemden op Times Square

Een 20-jarige straatfotograaf legt de magie van gewone New Yorkers vast op TikTok.

Terwijl projecten zoals Mensen van New York neem een ​​no-nonsense benadering om de persoonlijke verhalen van New Yorkers te vertellen, Puerto Ricaanse fotograaf Edward Amean weet de levendige geest van zijn onderwerpen naar voren te brengen.

Binnenkomen hier om kans te maken op een DoorDash-cadeaubon van $ 250.Amean geeft niet veel persoonlijke details over de mensen die hij fotografeert. In plaats daarvan toont zijn TikTok het moment waarop hij de persoon op straat benadert en snijdt vervolgens naar de pittige foto die hij heeft gemaakt.

Ik vond het erg leuk om foto's te maken sinds ik jong was, vertelde Amean aan Getgrassroots. Dus besloot ik de straat op te gaan en mensen te vragen of ik hun foto's mocht maken. Iedereen was aardig en zei ja. Ik doe het al vanaf mijn 14e.

Hij gaat meestal naar 46th Street en Broadway op Times Square, het bruisende epicentrum van toerisme en lokale attracties van de stad.

In één video hij benaderde twee bescheiden vrouwen die gezichtsmaskers droegen, helemaal in het zwart gekleed en H&M-tassen vasthielden. Een van de vrouwen, Claudia Cornejo, deed haar jas en masker uit om een ​​pose aan te nemen. Toen Amean haar foto onthulde, zag ze eruit als een professioneel model. De rode tinten in haar haar sprongen eruit, het licht weerkaatste perfect op haar leren broek en haar uitdrukking was ronduit fel.

@edworthecreative

#viraal #Time Square #straat fotografie #nyc #voorjoupagina #edwarnyc de vreemdeling is @claudiacornejo_

♬ Whoopty – CJ

Ik ga dood. Ik ben aan het huilen. Heel erg bedankt. Ik ben de gelukkigste, Cornejo zei in een opmerking.

Voor een andere foto maakte Amean een foto van een man met blauwgroen haar en liet de kleur eruit springen. Het verdiende hem 6,5 miljoen TikTok-weergaven. Ondertussen verdiende de foto van een man die over een rokerige put staat in een lange bruine jas 2 miljoen .

@edworthecreative

Ik hoop dat ik je tegenkom op Times Square #viraal #voorjoupagina #Time Square #straat fotografie

♬ Vallen – Trevor Daniel

In de meeste video's van Amean reageren zijn onderwerpen behoorlijk emotioneel als ze zichzelf door zijn ogen zien. Hij vertelde Getgrassroots zelfs dat hij denkt dat een van zijn foto's een stel heeft geholpen om oude wonden te helen.

Ik heb een stel gevraagd om op de foto te gaan, zei Amean. Maar ze stonden op het punt te scheiden en waren zo boos. Maar ik had zoiets van, laat me je foto maken en ik heb ze die dag zo blij gemaakt. Vanaf die dag beloofden ze elkaar, met de foto die ik nam, dat ze elkaar nooit meer gek zouden maken.

Getgrassroots is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier !

Als je dit verhaal leuk vond, bekijk dan dit artikel over politie die een model moet arresteren vanwege haar ongepaste fotoshoot in een oude piramide.